Чому не можна протирати екран паперовими серветками

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хоч би як ви старалися, уникнути забруднення вашого смартфона, планшета або ноутбука практично нереально. Особливо якщо ви користуєтеся ними під час прийому їжі. Жирні сліди від пальців та обличчя щільно осідають на екрані та корпусі, і якось треба приводити їх до ладу. Хтось користується для цього звичайними паперовими серветками, а потім дивується, що з дисплея швидко стерлося олеофобне покриття і з’явилися подряпини. Робити цього в жодному разі не можна.

Для того щоб привести екран Айфона до ладу, краще використовувати серветку з мікрофібри. А разом з нею можна задіяти і спеціальний засіб, який без зусиль зробить смартфон чистим. Тут ви дізнаєтеся як правильно чистити екран і весь корпус смартфона, щоб не допустити жодних пошкоджень.

Чим протерти екран у домашніх умовах

Насамперед давайте розберемося, чому не можна використовувати паперові серветки для протирання екрана. З одного боку, вони дуже непогано прибирають бруд. Це дійсно так, і заперечувати не має жодного сенсу. Але папір – це все-таки грубий матеріал. На тлі мікрофібри так особливо. Ним легко можна не тільки подряпати дисплей, а й стерти разом із брудом олеофобне покриття. З урахуванням того, що на айфонах воно і без того не ідеальне, то краще цього не робити. Особливо якщо ви звикли як слід потерти апарат. Якщо ж між серветкою і екраном потрапить ще якась крихта або щось подібне, то можна залишити на ньому не тільки мікроподряпини, а й серйозно пошкодити скло.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Саме тому варто забути про такий спосіб чищення раз і назавжди. Щоб правильно очистити екран айфона від слідів і привести його до первісного вигляду, вам знадобиться спеціальний спрей для моніторів комп’ютерів і ноутбуків і серветка для очищення екрана:

  • Візьміть спрей і акуратно нанесіть його на дисплей. Обов’язково прикрийте пальцем розмовний динамік, щоб у нього не потрапила рідина. Хоч Айфони і захищені від води, але краще перестрахуватися;
  • Не натискаючи на екран, протріть його серветкою насухо. За необхідності повторіть дії ще раз.

За допомогою цього способу ви не тільки приведете дисплей вашого айфона в нормальний стан, а й збережете олеофобне покриття цілим і неушкодженим.

Як почистити динамік на айфоні

Але одним екраном і корпусом Айфон не обмежується, і треба вміти чистити й інші його частини. Особливо часто проблеми трапляються з динаміками. Причому це робити треба гранично акуратно, щоб не пошкодити сіточки:

  • Візьміть будь-яку щітку з м’якою щетиною;
  • Розмістіть смартфон на довгій бічній грані;
  • Акуратно зверху вниз, не натискаючи на сіточку, зчищайте бруд і періодично здувайте його. У жодному разі не використовуйте стиснене повітря, щоб не задути сміття ще глибше в смартфон;
  • Щоб прибрати залишки бруду, візьміть спеціальну глину для очищення годинникових механізмів і акуратно притисніть її до динаміка. Сміття приклеїться до неї, і вам залишається тільки зчистити його з глини.

Ось так легко і просто ви можете прибрати весь бруд з динаміків. Ця інструкція підійде для чищення не тільки розмовного, а й основного динаміка. Завдяки цьому співрозмовників стане значно краще чутно, а мелодія дзвінка стане трохи голоснішою. Робіть це регулярно, і жодних проблем з динаміками у вас не буде. У жодному разі не зчищайте бруд з динаміка на айфоні за допомогою голок або зубочисток. Ви легко можете пошкодити сіточку або подряпати фарбу. Одного разу я так чорний розмовний динамік на iPhone 6 Plus зробив сріблястим. Тож не повторюйте моїх помилок, і все буде гаразд.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.