Експерти назвали 5 головних недоліків USB флешки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мабуть, кожен із нас хоча б раз у житті користувався мініатюрним накопичувачем інформації, який під’єднується по USB і в народі має назву “флешка”. Але мало хто замислюється про те, які проблеми можуть виникнути з пристроєм – для багатьох це витратний матеріал. Поговоримо про головні недоліки невеликого накопичувача – не забуваємо підписуватися на мій блог і ставити лайк.

Ризик зараження вірусами

Багато програм-вірусів, які потрапляють на той чи інший комп’ютер, займаються пошуком підключених зовнішніх накопичувачів. Це потрібно для того, щоб далі поширювати вірус. До вас приходить людина з флешкою, щоб забрати або записати дані, під’єднує флешку до ПК, і під час певних дій ваш комп’ютер уже заражений вірусом.

Тим, хто постійно використовує USB flash пам’ять для перенесення інформації, обов’язково потрібен антивірус на комп’ютері. Але ми живемо у світі високих швидкостей інтернету і набагато простіше використовувати для передачі файлів інші канали зв’язку, наприклад, месенджер або хмарний сервіс.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Робота флешки обмежена

Такий тип пам’яті ґрунтується на здатності осередків мікросхем накопичувати електричний заряд. Згодом комірки деградують і флешка може гальмувати та видавати помилки. Що більше було циклів перезапису, то менший ресурс накопичувача.

Пристрій флешки більш примітивний, ніж SSD диска, тому ресурс такого накопичувача не може бути довгим. Цю інформацію потрібно мати на увазі, щоб в один прекрасний день не залишитися без флешки. Якщо ви дуже часто використовуєте флешку і записуєте/видаляєте великі об’єми даних, то такий накопичувач краще міняти раз на рік.

Флешка може раптово поховати всі дані

Не довіряйте флешці – бували випадки, коли новий накопичувач виходив з ладу, що призводило до втрати всіх збережених даних. Просто без причин – під’єднали накопичувач до ПК, стався стрибок напруги або пристрій піддався статичному заряду і все – вона не читається.

Не варто зберігати дані на USB накопичувачі, яких більше ніде немає. Завжди створюйте резервні копії на зовнішніх HDD накопичувачах і не використовуйте флешку, як інструмент зберігання архівів. Флешки перших років так взагалі виходили з ладу після кількох поїздок в електротранспорті – так впливало електромагнітне поле.

Флешку не варто використовувати замість зовнішнього диска

Багато людей з метою розширення постійної пам’яті використовують флешку великого об’єму, яка завжди під’єднана до USB порту ПК. Але гаджет такого типу не призначений для постійної роботи – у будь-який момент він може перегрітися і вийти з ладу. Флешка все-таки призначена для перенесення даних від одного пристрою до іншого, але не для постійної роботи. Краще придбати зовнішній SSD накопичувач, який також підключається через USB.

Багато користувачів також намагаються розширити оперативну пам’ять за рахунок флешки, але це не працює – швидкість передавання даних по USB у багато разів нижча, ніж швидкість роботи оперативної пам’яті.

Флешка може не читатися на різних пристроях

Найчастіша проблема – записали дані на одному пристрої, підходимо до іншого, а комп’ютер просто “не бачить” накопичувача. Раніше ця проблема була дуже актуальною, зараз, звісно, інцидентів менше, але вони можуть виникнути, наприклад, під час підключення накопичувача до смартфона. Інший раз, коли потрібно перекинути дані, які небажано “світити” в інтернеті, доводиться мати з собою дві флешки від різних брендів, щоб уже напевно.

Свого часу, кілька років тому, часто роздруковував фотографії і постійно стикався з тим, що флешка, записана під Mac OS, не читається на звичайному ПК з Windows.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.