З яких причин люди купують Wi-Fi роутер із сімкартою

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість побутових Wi-Fi роутерів вміють працювати тільки з кабельним провайдером. Але є моделі, які підтримують встановлення SIM-карти. Раніше такі пристрої були дорогими, але зараз їхня вартість не сильно відрізняється від звичайного маршрутизатора. Давайте розглянемо в цій статті, в яких же ситуаціях стане в пригоді Wi-Fi роутер з підтримкою сімкарти. Не забуваємо підписуватися на блог і ставити лайк.

Резервний інтернет

У разі, якщо ваш кабельний провайдер часто втрачає зв’язок, лагає і загалом не дає високу якість зв’язку, то мобільний інтернет буде на підстраховці. У разі проблем з кабельним з’єднанням, пристрій автоматично переключиться на мобільну мережу. Сам процес перемикання займає секунди – користувач, як правило, навіть не помічає зміни провайдера.

Ідеально для розумного будинку

Різноманітні охоронні системи, датчики та відеокамери, які працюють у системі розумного будинку, підключаються до інтернету через Wi-Fi. Тільки ось у разі вимкнення електрики зв’язок пропаде, що може завдати чимало занепокоєнь власнику. А якщо живити Wi-Fi роутер із сім-картою від джерела безперебійного живлення, то в разі вимкнення електрики пристрій перемикає сигнал на мобільну мережу і всі елементи розумного будинку будуть працездатні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Другий провайдер

Іноді для різних завдань нам потрібен другий провайдер, наприклад, щоб швидко змінити IP-адресу. Зайшовши в налаштування такого маршрутизатора, можна натисканням однієї кнопки переключити доступ до мережі з кабелю на мобільний тип зв’язку. IP-адресу буде змінено, і, можливо, ті сайти, які з якихось причин не відкривалися з одного провайдера, відкриватимуться з іншого.

Як ви вже зрозуміли, вище було описано 3 вагомі причини для придбання такого гаджета. Але крім стаціонарних Wi-Fi роутерів є також кишенькові, які живляться від акумулятора. Такий пристрій зручно взяти з собою в поїздку, щоб не використовувати смартфон для роздачі інтернету. У мене ще в 2014 був такий на підхваті, часто потрібно було віддалено підключитися до клієнта, коли рухався на автомобілі. Паркувався і протягом кількох хвилин зі свого ноутбука вже вирішував термінове завдання.

Портативний 4g Wi-Fi модем

Так, Wi-Fi роутер з резервним каналом зв’язку – це дуже добре, але є нюанс, потрібен відповідний тарифний план, бажано, безлімітний. Багато пристроїв запускають процеси оновлення, які можуть дуже швидко витратити закладений у тариф пакет трафіку. Також варто розуміти, що доступ в інтернет через мобільний зв’язок за якістю буде таким самим, як у вашому смартфоні. Поки не підвезли 5G, якість з’єднання через 4G залишатиме бажати кращого. І чим ближче такий роутер буде знаходитися до вікна, тим кращою буде якість інтернету.

А ось коли прийде 5G, то кабельний провайдер і зовсім не буде потрібен – швидкість передавання даних через стільникову мережу 5-го покоління до 10 Гбіт/сек: такою цифрою навіть кабельний провайдер поки похвалитися не може.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.