Як прискорити старий iPhone або iPad: 4 перевірених способи

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Яблучні планшети та смартфони, що належать до старих лінійок, функціонують після оновлення ОС до останніх версій недостатньо швидко. Ці гаджети нерідко підгальмовують при запуску простих програм та програм. Вирішити цю проблему можна кількома способами.

Реклама

Перезавантаження

Найбільш очевидним і простим рішенням після оновлення ОС є перезавантаження iPad або iPhone. В результаті такої дії відбувається очищення оперативної пам’яті гаджета, що дозволяє йому функціонувати швидше.

Очищення накопичувача

На функціонування пристрою впливає обсяг вільного місця, наявного на інтегрованому накопичувачі. У випадках, коли вінчестер гаджета заповнений повністю, планшет або смартфон починає сильно гальмувати. .

Виробник рекомендує залишати на накопичувачах яблучних пристроїв щонайменше 10% вільного місця. У разі перевищення цього показника слід задуматися про видалення непотрібних даних. Завантаження накопичувача можна перевірити у розділі “Сховище”.

Системна анімація

Прискорити роботу старих яблучних пристроїв дозволяє вимкнути системну анімацію, яка вимагає досить багато оперативної пам’яті. При відключенні економляться ресурси смартфона, а тому він почне функціонувати швидше.

Динамічні фони більшості користувачів не потрібні. А вимкнути їх можна, перейшовши в “Налаштування” та вибравши розділ “Доступ”, де потрібно вимкнути кнопку під пунктом “Рух”.

Заборона фонового оновлення

Цей функціонал несе відповідальність за роботу різних програм у фоновому режимі. Старий гаджет витрачає на це чимало ресурсів, а тому починає гальмувати. Щоб нівелювати цей неприємний ефект, слід вимкнути у розділі “Основні налаштування” – “Контент” можливість автоматичного оновлення деяких програм у фоновому режимі.

Використовуючи ці рекомендації, можна забезпечити дуже відчутний приріст продуктивності яблучних пристроїв попередніх поколінь.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: