Чи може загорітися зарядний пристрій смартфона, залишений у розетці

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Нині, напевно, важко знайти людину, яка не має смартфона або звичайного кнопкового телефона. Зараз без зв’язку нікуди в наш час. Виняток напевно, якщо людина працює на якомусь засекреченому підприємстві або виконує якісь завдання, де заборонено використання засобів зв’язку. Але коли вона звільняється, то одразу бере свій телефон.

Усі телефони потребують постійної зарядки батареї – без цього ніяк. У всякому разі на даний момент часу. Хоча в Китаї створили “вічну” ядерну батарею для смартфона, яка тримає заряд 50 років. Але чи буде така технологія використовуватися в майбутньому – поки не відомо. Як мінімум, для виробників і продавців ця технологія буде не особливо привабливою. Я трохи пізніше напишу про це окрему статтю, там і поговоримо про цей “винахід”.

Усі заряджають телефони і зарядний пристрій у більшості користувачів постійно залишається підключеним до розетки. Заряджають пристрій і залишають ЗП. Незручно щоразу відключати і підключати. На каналі я якось розбирав цей момент і ми з підписниками каналу з’ясували, що залишений зарядний пристрій не споживає електрику або це споживання вкрай мінімальне.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

І ось днями мені попався ролик, що залишений зарядний пристрій у розетці мало не спалив квартиру одним користувачам. Ось цей ролик.

Більше зарядки від телефону в розетках не залишаємо? Я не дуже довіряю цим айфонам і ось що може трапитися. Насправді такі випадки не поодинокі, вони на жаль бувають. І таке може бути не тільки з айфонами.

Але як так, якщо виробники створюють безпечні ЗП? Якби такі випадки траплялися часто, то зарядні пристрої суворо заборонялося б залишати в розетках. Виробники явно повинні створювати безпечні зарядки, які проходять тестування, проходити сертифікацію.

Але такі випадки бувають, але яка причина? На мій погляд, винні самі користувачі, оскільки вони можуть створювати ті самі умови, завдяки яким може статися загоряння ЗП.

Вони використовують неоригінальні китайські зарядні пристрої, які продаються скрізь. Так звані “noname”. Вони використовують зарядки з дефектами і пошкодженнями. Приміром, де кабель має пошкодження можуть замотати ізоляційною стрічкою або взагалі скотчем. А хтось і нічим не замотує і так використовує. У квартирах і будинках може бути несправна проводка або самі розетки можуть мати дефекти, зокрема й механічні пошкодження. Хтось використовує свої гаджети на зарядці, наприклад, в ігри грають. Що не рекомендується робити. Причин насправді може бути безліч.

Сучасні смартфони зараз швидко заряджаються, зарядні пристрої відчувають велике навантаження, сильно нагріваючись при цьому. Але такі технології та потреби. Усі хочуть, щоб їхній телефон заряджався швидко.

На мій погляд, необхідно намагатися використовувати оригінальні зарядні пристрої або сертифіковані ЗП відомих виробників. Краще купити зарядку подорожче, оскільки це не часта покупка і все таки наша безпека і безпека наших пристроїв.

Якщо ЗП отримав пошкодження кабелю або є інший дефект, то краще не намагатися його ремонтувати. Особливо якщо не володієте необхідними знаннями і досвідом. Краще викинути такий ЗП і купити новий. Я розумію, що у багатьох тварини вдома, які постійно щось перегризають, або діти, які ці зарядні пристрої легко ламають або пошкоджують. Але все ж, необхідно стежити за цим моментом.

А з приводу ролика не знаю, як так вийшло, але добре, що все обійшлося. Може дитина грала цілий день у телефоні, що призвело до подібного. Може зарядка була з дефектами. Може з розеткою щось не так було. Всяке могло статися. Як ви думаєте, чому так вийшло – пишіть у коментарях.

А ви залишаєте зарядні пристрої ваших телефонів у розетках? Я коли як, іноді забуваю і залишаю, але намагаюся витягувати. На мій погляд, зарядив і прибрав ЗП у шухляду. Так безпечніше для всіх, зокрема й для самої зарядки. Як мінімум розкидані ЗП захаращують квартиру, валяючись на столах або диванах.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.