Чому потрібно вимикати Bluetooth на смартфоні: відповідь експерта

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Увімкнена на смартфоні мережа Bluetooth може не тільки передчасно розрядити пристрій, а й призвести до непомітної для користувача атаки зловмисників, вважає інженер-програміст із цифрової безпеки.

Реклама

“Якщо користувачі триматимуть Bluetooth постійно увімкненим і доступним для виявлення, це може трохи швидше розряджати акумулятор”, – попередив експерт.

Крім цього, Bluetooth автоматично на короткий час переходить у режим виявлення, щоб користувач міг через мережу підключитися до іншого пристрою. Ця функція працює для зручності користувача, але водночас підвищує ризик підключення до смартфона сторонніх.

“Якщо відключити режим виявлення в Bluetooth або просто повністю відключити Bluetooth, то це не дасть змоги іншим стороннім пристроям намагатися надсилати дані або виконувати з’єднання з телефоном. Проте, навіть якщо Bluetooth буде ввімкнено, перед прийняттям вкладення або встановленням з’єднання з іншими смартфонами користувачі все одно повинні будуть підтвердити цю дію. Такі спливаючі вікна можуть відволікати або доставляти незручності, тому рекомендується повністю відключати цю функцію”, – сказав експерт.

Для проведення кібератак зловмиснику спочатку потрібно з’ясувати MAC-адресу адаптера Bluetooth.

“Це набагато простіше зробити, якщо телефон можна виявити. Тому, безумовно, буде краще вимкнути Bluetooth на смартфоні або зробити його недоступним для інших пристроїв, коли ви його не використовуєте”, – наголосив експерт.

За його словами, технологія має низку вразливостей, але приводів для занепокоєння немає: можливості та версії Bluetooth постійно оновлюються.

 

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Не пропустіть

СВІЖІ НОВИНИ