Що робити, якщо смартфон взагалі не вмикається

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Смартфон – технічно складний електронний пристрій, який за своєю структурою є невеликим комп’ютером. Бувають такі ситуації, коли девайс відмовляється вмикатися. Давайте розглянемо кілька причин, чому так відбувається. Рекомендую прочитати, щоб потім знати, що робити, якщо це станеться в самий невідповідний момент. Підписуйтесь на мій блог і не забудьте поставити «палець догори».

Реклама

Розрядилася батарея

Буває така ситуація, коли гаджет розрядився у режимі очікування. Таке може статися навіть з iPhone — особисто я одного разу мав випадок, що смартфон вирішив встановити оновлення під час простою. Рівень заряду був 80%, але вранці телефон просто не вмикався.

Процес оновлення призвів до того, що акумулятор повністю розрядився. Можливо, причина була у дуже низькій швидкості інтернет-з’єднання, і смартфон надто довго завантажував дані. Або ж стався якийсь програмний збій.

Акумулятор може розрядитися “в нуль” з різних причин:

  • Вплив високої чи низької температури;
  • Інтенсивність використання пристрою;
  • Програмні чи апаратні проблеми.

Ліки тут прості – підключити смартфон до зарядного пристрою або Power Bank і почекати кілька хвилин, доки акумулятор набере енергію.

Зламалася кнопка живлення

На жаль, зараз дуже хисткі кнопки на смартфонах. Два-три роки і кнопка може вийти з ладу – натискання ні до чого не приведе. Так, можна спробувати натиснути кнопку під різним кутом — можливо, це допоможе. Але особливих зусиль застосовувати не варто — швидше від зусиль вона й вийшла з ладу. Або в зазор між корпусом і кнопкою потрапили частинки бруду, пилу або вода.

Як вилікувати? Підключити смартфон до зарядного пристрою, Power Bank або USB комп’ютера (або іншого пристрою). Смартфон може увімкнутися, а може і ні (все залежить від виробника та моделі). Наприклад, на Android-смартфоні при кнопці, що не працює, потрібно утримувати клавішу гучності вгору (або вниз).

З’явиться Recovery Menu, у якому потрібно вибрати “Reboot” (перезавантаження). Але підтвердити вибір неможливо, адже кнопка живлення не працює. Чекаємо на пару хвилин і смартфон перезавантажиться сам. У разі проблем із зламаною кнопкою бажано пошукати інформацію в мережі, вказавши конкретну модель гаджета.

Апаратні проблеми

Будь-який смартфон може вийти з ладу з різних причин. У більшості випадків це може статися як через зовнішні впливи (попадання води, постійні падіння, внаслідок яких елементи буквально відриваються від паяння), так і через брак або деградацію мікросхем пам’яті. Пристрій може працювати неправильно, перезавантажуватися, зависати або зовсім не вмикатися.

Тут лише одна дорога – до сервіс-центру. Самостійно вирішити цю проблему, не маючи відповідних навичок, інструментів та вимірювальних приладів, буде неможливо.

Програмні проблеми

У роботі операційної системи може бути будь-який збій, особливо при неправильному чи перерваному оновленні. У цьому випадку потрібно спробувати відновити пристрій через Recovery Menu. Для кожного смартфона може бути різний порядок дій, таку інформацію потрібно шукати за моделлю свого гаджета.

Порада

Якщо у вас немає портативного акумулятора Power Bank і ви вважаєте, що він вам не потрібен (ваш смартфон добре тримає заряд), то рекомендую придбати такий пристрій. У разі проблем, Power Bank може оживити ваш девайс, якщо ви знаходитесь далеко від зарядного пристрою. Невеликий Power Bank на 5 000-10 000 мАг дуже портативний і не займає багато місця.

Ну і, звичайно, варто заздалегідь почитати інформацію про Recovery Menu, виходячи з вашої моделі смартфона, щоб уникнути проблем, коли пристрій не включатиметься.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: