Чим небезпечна зарядка телефону на холоді: відповідь експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ухолодну пору року батарея смартфонів втрачає заряд набагато швидше. Тому часто виникає необхідність зарядити її ще до повернення додому.

Тут на допомогу приходять повербанки, які дозволяють “нагодувати” батарею в будь-якому місці. Але краще цього не робити, щоб не зіпсувати акумулятор.

У холодну пору року не можна на вулиці заряджати смартфони, як і інші гаджети. Вже при температурі в градусів відбувається негативна дія на батарею, яка посилюється при підвищеній вологості. Ще гірше, якщо ви почнете заряджати телефон під час морозу в -10 та нижче. У такому випадку акумулятор швидко зношується.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Як правильно заряджати смартфон взимку

Зберегти здоров’я батареї в холодну пору року можна, якщо дотримуватися простих правил. По-перше, носіть смартфон у внутрішній кишені курточки. Так він не переохолоджується.

По-друге, обов’язково надягайте чохол, щоб уникнути перепаду температур. Навіть якщо не користуєтеся цим аксесуаром у звичайному житті, не полінуйтеся надягати його на смартфон при виході з дому.

По-третє, не поспішайте ставити телефон на зарядку після повернення з вулиці. Дайте гаджету адаптуватися до кімнатної температури. Тільки після цього можете його заряджати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.