Як додати другий обліковий запис у WhatsApp, не клонуючи додаток

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Створення кількох облікових записів у месенджерах — зрозуміле бажання для власників кількох SIM-карток. Багатьом потрібні два окремі облікові записи для робочого номера та особистого, проте подібна можливість раніше не була передбачена у месенджері WhatsApp. У 2023 році вона нарешті з’явилася, і тепер користувачі можуть додати другий обліковий запис на один телефон, не клонуючи програму.

Як додати другий обліковий запис у месенджер WhatsApp?

Для створення другого облікового запису в месенджері користувачеві знадобиться і додатковий номер – кожен обліковий запис повинен бути прив’язаний до окремої SIM-картки. Якщо смартфон підтримує дві SIM-картки, процес буде простіше. Достатньо вставити другу SIM у смартфон і почати додавання облікового запису. Якщо ж мобільний телефон односімковий, то варіантів кілька:

  1. Вставити другу SIM-карту в інший телефон — для додавання облікового запису потрібно отримати на номер секретний код у вигляді SMS, який потрібно буде ввести в самому месенджері.
  2. Не виходячи з першого облікового запису, витягти першу SIM-картку та тимчасово вставити в телефон другу – обліковий запис буде працювати і без SIM-картки в телефоні.

Після того, як друга SIM-картка буде вставлена ​​в будь-який смартфон і доступна для отримання SMS-повідомлення від месенджера, можна розпочинати процес додавання облікового запису. Для цього потрібно:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Відкрити програму WhatsApp, де здійснено вхід до основного (першого) облікового запису.
  2. Через три крапки в кутку екрана перейти до розділу «Налаштування».
  3. Поруч із значком QR-коду в правому куті натиснути на значок стрілки в колі. Також можна вибрати розділ «Акаунт» замість натискання на піктограму.
  4. Вибрати дію «Додати обліковий запис».
  5. Натиснути на рядок «Прийняти та продовжити».
  6. Вбити повністю свій другий номер телефону та вибрати дію «Далі».
  7. На другу SIM-карту прийде SMS-повідомлення з кодом підтвердження – його потрібно вбити в месенджері.

Після цього на смартфоні будуть доступні одночасно відразу два облікові записи. Також можна перемикатися між ними за допомогою значка стрілки в колі в розділі «Налаштування». Якщо смартфон односимочний, то другу SIM-карту можна витягнути після входу в обліковий запис — для використання облікового запису, повідомлень та дзвінок по WhatsApp вона не знадобиться.

Що робити, якщо у WhatsApp немає пункту додавання другого облікового запису?

Якщо в месенджері WhatsApp не вдалося додати другий обліковий запис через відсутність потрібної опції в налаштуваннях, причин може бути кілька:

  • Додаток давно не оновлювався – можливість доступна тільки у свіжих версіях месенджера, тому його потрібно оновити через будь-який магазин додатків.
  • Оновлення не встановлюється або встановлюється неправильно – у цьому випадку може знадобитися завантажити нову версію WhatsApp з його офіційного сайту у вигляді APK-файлу та встановити її вручну.
  • Смартфон є старим і не підтримує нові версії WhatsApp. Згодом розробники месенджера перестають підтримувати свою програму на застарілих версіях Android. В цьому випадку оновити його не вдасться, а вирішити проблему можна лише покупкою нового смартфона.

Також важливо, що два облікові записи — максимальна кількість облікових записів, яку можна додати до однієї програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.