Найбільші провали у світі смартфонів у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У 2023 році в індустрії смартфонів було багато яскравих моментів. У Samsung нарешті з’явилося більше конкурентів для складних телефонів, телефони середнього цінового діапазону продовжували набирати обертів, а політика оновлення програмного забезпечення зазнала значних змін. Однак не все було так добре. На кожну велику перемогу у світі смартфонів цього року припадав різного ступеня провал. Щоб було цікавіше згадувати підсумки року, ми вирішили зібрати найцікавіші з цих провалів, які трапилися у 2023 році.

iMessage на Android

Компанія Nothing любить створювати галас із нічого. Часом здається, що маркетологи в компанії взагалі не спілкуються з розробниками і програмістами. Одним із прикладів є Nothing Chats, що став великим провалом в індустрії смартфонів і викликав багато негативу на адресу молодого бренду.

Nothing Chats – це застосунок для обміну повідомленнями, який давав змогу власникам Nothing Phone використовувати iMessage на базі програми Sunbird. На жаль, швидко з’ясувалося, що технологія, яка лежить в основі Sunbird, має серйозні проблеми з безпекою та конфіденційністю. Чи варто дивуватися, що компанія видалила Nothing Chats з магазину додатків?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

iPhone 15 Pro сильно гріється

У вересні Apple представила iPhone 15, і люди швидко виявили, що моделі з приставкою Pro гріються більше, ніж зазвичай. При тривалих навантаженнях телефони помітно нагрівалися порівняно з конкурентами на Android.

Багато хто так само відзначав, що телефони невиправдано сильно нагріваються під час зарядки. Це було особливо цікаво на тлі того, що iPhone 15 Pro заряджається повільніше, ніж Galaxy S23 Ultra. На щастя, купертинівці випустили оновлення програмного забезпечення для новинки, яке усунуло проблеми з нагріванням. Але це все одно було помітним промахом для такої великої компанії.

BBK проти Nokia

Ще одним із провалів 2023 року стала юридична тяганина китайського конгломерату BBK з Nokia. Це призвело до того, що бренди BBK, насамперед OPPO і vivo, або припинили, або сильно скоротили свою діяльність у Європі. Нас це майже не торкнулося, але сама ситуація виглядає дуже неприємною.

Найгучнішою жертвою став OPPO Find X6 Pro. Це хороший пристрій, і він, безумовно, став одним із найкращих камерофонів у світі. Але рішення випустити його тільки в Китаї дійсно розчаровує. Nokia і BBK мають дійти згоди у 2024 році. Якось вирішувати цю проблему потрібно.

Новий складаний телефон Honor

HONOR представила Magic Vs – свій перший глобально доступний складаний телефон – ще на MWC 2023. Однак у липні, коли компанія представила Magic V2 у Китаї, цей пристрій вибив її з колії. Ультратонкий розкладний телефон з розумно спроєктованим зовнішнім екраном, підтримкою стилуса і відмінними характеристиками? Так, але ні.

HONOR представила Magic V2 на виставці IFA 2023 у серпні, але потім заявила, що розкладачка вийде на світовий ринок тільки в першому кварталі 2024 року. Це як мінімум через шість місяців після китайського запуску. Така затримка залишила не просто двері, а величезні ворота відчиненими для конкурентів, серед яких виявився OnePlus Open і деякі інші складні смартфони.

Повільні оновлення смартфонів

За останні пару років багато великих брендів смартфонів оголосили про значно триваліший термін випуску оновлень. Але поки що не всі прагнуть рухатися в цей бік. ASUS, Sony, POCO, TCL і ZTE продовжать триматися за дуже короткі терміни оновлення смартфонів.

Як правило, ці бренди пропонували одне або два великих оновлення ОС і два або три роки виправлень безпеки. Це особливо непробачно для Sony та її Xperia 1 V вартістю 1400 доларів. Дивно, що це можливо у світі, де можна купити який-небудь Samsung у п’ять разів дешевше, але з істотно довшим періодом оновлень.

Провальний планшет Google

Це не стосується телефонів, але це була велика помилка, і не сказати про це не можна. Google запропонувала дійсно класну концепцію, коли анонсувала планшет Pixel Tablet і супутню док-станцію з колонками. Помістіть Pixel Tablet у док-станцію і ви отримаєте розумний дисплей. Але не все так здорово.

Найбільша проблема полягає в тому, що док-станція стає марною, коли ви виймаєте планшет. Док-станція не підтримує ні Bluetooth, ні інші способи трансляції звуку, ні Асистента, коли в ній немає планшета. Можна було б зробити її більш функціональною і тоді це був би приємний повноцінний гаджет.

Датчик температури Pixel 8 Pro

Ще в травні ми насилу повірили у витік відео, на якому Pixel 8 Pro використовувався як термометр. Але це виявилося правдою, оскільки телефон дійсно поставляється з датчиком температури на задній панелі.

На жаль, фактична реалізація також виявилася радше дивиною, ніж чимось корисним. Тестування показало, що датчик температури Pixel 8 Pro істотно менш точний, ніж спеціалізований ІЧ-термометр. Не допомогло й те, що такий дорогий телефон доводиться тримати на відстані п’яти сантиметрів від потрібного об’єкта, що не дуже зручно. Тому цю функцію теж віднесемо до провалів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.