Чим WhatsApp відрізняється від звичайних SMS-повідомлень

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

У будь-якому смартфоні або мобільному телефоні є функція надсилання текстових повідомлень – вона була навіть у той час, коли “мобільники” тільки стали популярними. І ті, хто мав стільниковий телефон, пам’ятають, як ми писали один одному SMS-повідомлення, бо розмовляти телефоном було дуже дорого.

Реклама

Але тут з’явився WhatsApp і всі забули про банальні “есемески”. Пам’ятаєте, коли ви востаннє відправляли звичайне текстове повідомлення? Не забудьте дати відповідь у коментарях, а також підписатися на “Блог системного адміністратора” – тут багато всякого цікавого.

WhatsApp працює через інтернет

Якщо звичайні SMS-повідомлення доступні не тільки на смартфоні, а й на звичайному кнопковому телефоні, то робота WhatsApp ґрунтується на доступі до мережі Інтернет.

Без підключення до інтернету месенджери працювати просто не будуть, а SMS відправити можна навіть у тому випадку, якщо рівень сигналу дуже низький. Пам’ятайте, що якщо ви вимкнете Wi-Fi і мобільну мережу, то ви не зможете отримувати і відправляти повідомлення через будь-який месенджер.

WhatsApp безкоштовний

За SMS-повідомлення все одно доведеться платити – все залежить від тарифного плану. Практично ніде немає безлімітного надсилання текстових повідомлень. А ось месенджер, за фактом, безкоштовний, оскільки використовує доступ до мережі. Ну, звісно, за інтернет потрібно платити, але багато операторів мобільного зв’язку надають опцію “Безлімітні месенджери”, яка може працювати навіть за негативного балансу.

Можливість групових чатів

SMS-повідомлення за замовчуванням не підтримують групові чати, а якщо робити відправлення одразу кільком абонентам, то це може бути дорого. У месенджері ж можна створювати різні безкоштовні групові чати для всіх потреб.

У WhatsApp більше медіа

За допомогою месенджера можна відправити голосові повідомлення, фото, відео, стікери. А ось в SMS це неможливо – тільки текст. Так, є такі повідомлення MMS, які засновані на SMS. Тільки от надсилання MMS може бути значно дорожчим за SMS і також є обмеження за обсягом медіафайлів. Ну і швидкість, з якою передаються MMS, завжди залишає бажати кращого.

WhatsApp більш захищений

Месенджер використовує наскрізне шифрування і стверджується, що повідомлення навіть не зберігаються на сервері. А ось SMS-повідомлення більш схильні до компрометації і можуть зберігатися тривалий час на серверах оператора зв’язку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: