Чи потрібно знімати чохол зі смартфона під час заряджання

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щодня ми ставимо на зарядку наші пристрої і навіть не звертаємо на це уваги. Та деякі користувачі нехтують правилами заряджання пристроїв. У результаті ті швидше виходять з ладу через проблеми з акумулятором. Такі наслідки можуть виникнути, якщо залишити смартфон заряджатися в чохлі.

Чим небезпечно заряджати телефон у чохлі

Одразу кілька небезпек підстерігають смартфони під час процесу заряджання, якщо залишити їх у чохлі. Опишемо деякі з них.

Перегрівання пристрою

Якщо смартфон залишити в чохлі під час заряджання, підвищується ризик перегрівання пристрою. Навіть попри те, що багато гаджетів отримують чохол від виробника в комплекті, це не означає, що варто заряджати телефон у чохлі. Під час заряджання багато телефонів і так нагріваються, чохол же погіршує вентиляцію пристрою і не дає змоги йому охолодитися до потрібної температури.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У результаті це може позначитися на стані акумулятора. Особливо не рекомендується заряджати смартфони в таких чохлах, які не рекомендовані виробником пристрою.

Збільшений час заряджання

Заряджання смартфона, який перебуває в чохлі, може займати більше часу, ніж смартфона без чохла. Річ у тім, що, якщо девайс надмірно нагрівається в процесі заряджання, це позначається на швидкості заповнення заряду. Зі свого боку триваліший процес заряджання пристрою негативно позначається на показниках акумулятора.

Зношування батареї

Перші два фактори в сукупності призводять до того, що батарея смартфона зношується швидше. А це призводить до того, що пристрій починає гірше тримати заряд, а зарядка займає все більше часу. Це здатне значно знизити продуктивність гаджета, як і погіршити враження власника від користування.

Що радять виробники смартфонів

Багато виробників смартфонів в інструкціях з користування своїми пристроями напряму рекомендують знімати з них чохли на час заряджання. Наприклад, на сайті компанії Apple є цілий гайд щодо того, як правильно заряджати всі “яблучні” пристрої. Один із пунктів у розділі про смартфони присвячений зарядці в чохлах. Фахівці Apple рекомендують насамперед зняти чохол з пристрою, якщо помітите, що він надмірно нагрівся під час зарядного процесу. Не сертифіковані компанією чохли рекомендується завжди знімати з девайса до початку зарядки. Якщо боїтеся, що телефон подряпається під час заряджання, покладіть його на м’яку поверхню або просто на м’яку тканину.

Як ще продовжити термін служби батареї

Перелічимо ще деякі пункти, які допоможуть зберегти максимальну ємність акумулятора смартфона на якомога довший термін.

Уникайте частих циклів заряджання девайса, не розряджайте смартфон до 0% і намагайтеся не заряджати акумулятор більше, ніж на 80%: діапазон заряду 20-80% багатьма виробниками вважається найоптимальнішим. Не залишайте телефон на зарядку вночі. Навіть незважаючи на те, що сучасні смартфони захищені від перенапруги після того, як батарея досягне 100% заряду, нічна зарядка негативно позначається на акумуляторі. Після того, як буде досягнуто 100% заряджання зупиниться, проте відновиться знову, коли рівень заряду впаде до 99%. І так може бути кілька разів за ніч. Використовуйте офіційні адаптери та зарядні пристрої. Виробники, які пропонують адаптери за ціною значно нижчою за ринкову, економлять на компонентах зарядного пристрою. У результаті така економія може призвести до виходу батареї смартфона з ладу.Не залишайте гаджет під час заряджання на сонці або поблизу нагрівальних елементів. Це може призвести до перегріву пристрою та погіршення його стану.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.