У який бік мають бути спрямовані антени у Wi-Fi роутера

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Wi-Fi роутер є практично у всіх – як то кажуть, поставили і забули. Але багато хто не знає, що можна помітно поліпшити якість зв’язку методом зміни положення антен Wi-Fi роутера, а також зміною розташування самого пристрою. Поговоримо про це максимально простими словами і без складних термінів. А поки підписуйтесь на мій блог і не забудьте поставити лайк.

Будь-який сучасний роутер має від 1 і більше антен. В який же бік спрямовувати їх?

За умовчанням, якщо немає особливих проблем із якістю покриття Wi-Fi мережі, краще розмістити одну антену вертикально, іншу горизонтально. Якщо антен більш ніж дві, то повторити у такій самій послідовності. Така схема допоможе досягти максимальної якості бездротового з’єднання. Але якщо з якістю є проблеми, то потрібна низка експериментів.

Можливо, найкраще буде направити всі антени маршрутизатора саме в той бік, де розташовується велика кількість пристроїв, що підключаються. Але можливий і такий варіант, що всі антени мають бути вертикальні чи горизонтальні.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Хорошого результату можна досягти якраз шляхом експерименту — встановлюємо на смартфон будь-яку програму, яка показує рівень сигналу, просимо когось із домочадців «повернути» антени в різні боки. А на екрані телефону вже дивимося як змінюється рівень сигналу. Виходячи з отриманих даних, визначаємо найкращі положення антен. Не забуваємо і про інших споживачів — якщо в одній частині квартири чи будинку сигнал покращився, то в іншій він може послабшати.

Але не завжди поворот антен може допомогти покращити якість підключення Wi-Fi. Можливо, вам необхідно буде змінити місце розташування роутера і встановити його якомога ближче до пристроїв, що підключаються. А якщо ваша квартира велика, то одним Wi-Fi роутером не обійдешся – потрібно кілька пристроїв, які будуть розміщені в різних кімнатах. Не забуваємо і про те, що будь-які перешкоди, навіть банальна шафа або комод, сильно гасять високочастотний сигнал.

В рамках експерименту якось розташував Wi-Fi роутер у шафі – якість сигналу погіршилася приблизно на 30%, особливо це відчувалося в дальній точці квартири. Також практика показує, що найкраще розміщувати маршрутизатор якомога вище, буквально під стелю. Недарма у всіх громадських місцях, де є бездротовий доступ до мережі маршрутизатори розміщені на стелі.

Також не варто забувати, що багато Wi-Fi роутерів підтримують антени, ККД яких буде вищим ніж ті, що йшли в комплекті. Це питання можна з’ясувати, прочитавши інструкцію до маршрутизатора або знайшовши інформацію на цю тему в інтернеті.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.