Приховані та нестандартні можливості камери смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

У камері смартфона доступні функції, що спрощують життя, про які багато користувачів не знають. Розповімо про кілька прихованих і неочевидних функцій камери мобільних телефонів.

Реклама

Автоматичний переклад тексту

Щоб перекласти текст з іноземної мови, необов’язково заходити в додаток-перекладач, чекати запуску камери, сканування і перекладу. Це можна зробити швидше, якщо перекладати текст безпосередньо через камеру смартфона і додаток Google Об’єктив. Для цього потрібно навести об’єктив на потрібний текст, фразу або слово. На багатьох пристроях розпізнавання відбувається автоматично, тому додатково не доведеться робити жодних кроків.

Якщо цього не сталося, на екрані програми камери потрібно натиснути на значок у вигляді об’єктива – технології від Google. У ній достатньо вибрати вкладку “Переклад”, після чого смартфон відсканує текст і видасть його переклад внизу екрана. Звідси його можна скопіювати і помістити, наприклад, у чат.

Віртуальні інструменти для вимірювання

Смартфони, обладнані датчиком глибини або ToF-датчиком, можуть розпізнавати, наскільки далеко від об’єктива розташовується об’єкт, а також визначити його форму. На цьому принципі базується і можливість камери використовувати віртуальні інструменти для вимірювання: лінійку, рулетку або рівень. За допомогою камери можна визначити, наприклад, розміри кімнати або меблів. Звісно, існує й невелика похибка таких вимірювань, яка залежить від дальності розташування об’єкта – що він далі, то вища похибка.

Вбудований пошук за картинкою

Зазвичай для пошуку по зображенню необхідно завантажувати потрібну картинку, після чого через браузер завантажувати її і чекати результатів. Зробити це можна простіше за допомогою камери телефону. У ній потрібно зробити фото, а потім натиснути на значок Google об’єктива. Внизу екрана в самій камері з’явиться список схожих зображень – на кожне з них можна натиснути, щоб перейти в браузер для докладної інформації щодо фото.

Перевірка пульта від телевізора

За допомогою камери смартфона можна перевірити, чи працює пульт від телевізора. Для цього достатньо направити в об’єктив передню частину пульта ДУ (інфрачервоною лампочкою в камеру) і натиснути на будь-яку кнопку на пульті. Якщо лампочка блимнула фіолетовим або червоним, то пристрій працює. Якщо ж світло тьмяне або відсутнє, то пульт не відправив команду. Схожим чином можна знаходити старі камери відеоспостереження.

Розпізнавання кольору

Корисна функція під час ремонту, облаштування будинку або, наприклад, купівлі одягу – камера може з максимальною точністю визначити колір об’єкта в кадрі. Для цього знадобиться завантажити додаток (наприклад, “Color Picker” або “Color Harmony”), запустити його та зробити знімок. Далі залишається тільки натиснути на потрібний об’єкт, і програма визначить, якого він кольору і відтінку.

Швидкий пошук товарів за фото

Можливості камери дають змогу швидко знайти потрібний товар в інтернеті та показати, де його можна придбати. Для цього не потрібно шукати його назву або модель, а потім вручну вбивати цю інформацію в пошуковик. Достатньо виконати такі дії:

  1. Відкрити камеру телефона і навести її на потрібний товар.
  2. Натиснути на значок Google Об’єктива.
  3. У списку розділів вибрати “Покупки”.
  4. Зробити знімок.

Далі технологія відобразить усі доступні пропозиції про продаж цього товару, на які можна перейти в нижній частині екрана.

Розпізнавання тексту та його озвучка

Функція дає змогу перевести написаний від руки текст у друкований формат або озвучити його. Для цього достатньо зробити фотографію тексту, а потім через значок Google Об’єктива вибрати пункт “Текст” і зробити фото. Далі залишається виділити розпізнаний текст (його надрукована версія з’явиться внизу екрана), а потім або копіювати його, або натиснути на кнопку “Слухати”, щоб функція озвучила текст. Тут же можна перейти на пошуковий запит за розпізнаною фразою.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: