Топ-5 продуктів Apple, які варто очікувати у 2024 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2024 рік обіцяє стати знаковим для Apple, адже компанія вперше з 2015 року збирається вийти в нову продуктову категорію. Ми розраховуємо на гарнітуру Vision Pro, нові iPad, вражаючі нові Apple Watch та багато іншого.

Нижче ми виділили п’ять найцікавіших оновлень продуктів Apple, які вийдуть у 2024 році.

AirPods 4

Нові AirPods, що вийдуть у 2024 році, матимуть оновлений дизайн з укороченими ніжками, тому виглядатимуть як щось середнє між нинішніми AirPods і AirPods Pro. Покращиться посадка та якість звуку, а також буде ще одна важлива зміна – дві моделі.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Буде дві версії AirPods 4 за різними ціновими категоріями, і дорожча модель матиме функцію активного шумозаглушення, яка раніше була доступна лише в AirPods Pro. AirPods 4 також отримають оновлений чохол з динаміком для сповіщень Find My та зарядний порт USB-C замість порту Lightning.

AirPods 3 від Apple були схожі за функціями на AirPods 2 і мали обмежену кількість нових функцій, щоб заманити клієнтів, тому свіжий вигляд і ANC за нижчою ціною, ніж AirPods Pro, повинні зробити AirPods 4 набагато привабливішими.

OLED iPad Pro

Apple впровадить технологію OLED в iPad Pro у 2024 році, і це буде перший випадок, коли Apple випустить такий великий OLED-дисплей. У порівнянні з міні-світлодіодами або світлодіодами, OLED пропонує більш глибокий чорний колір, кращу контрастність, покращений HDR та кращу енергоефективність.

Нові моделі iPad Pro отримають оновлений дизайн і будуть доступні в оновлених 13-дюймовому та 11,1-дюймовому розмірах. OLED-дисплеї тонші, тому Apple, можливо, зможе зменшити товщину нових моделей iPad Pro, а також ми можемо розраховувати на швидший чіп M3, який є оновленням порівняно з M2 у поточній моделі.

Ми не бачили оновлення дизайну iPad Pro вже багато років, і новий дизайн з оновленою технологією дисплея – це довгоочікувана зміна.

Apple Watch X

Наступного року ми отримаємо Apple Watch Series 10 або “X”, що збігається з 10-ю річницею Apple Watch, якщо рахувати від дати презентації 2014 року, а не від дати запуску 2015 року.

Apple Watch 2024 року отримає оновлений дизайн, який може включати в себе більш тонкий корпус і нову систему кріплення магнітного ремінця. Магнітний ремінець дозволить Apple заощадити цінний внутрішній простір всередині Apple Watch для розміщення більшого акумулятора або інших компонентів, але це може означати, що існуючі ремінці будуть несумісні з новою моделлю.

Окрім нового вигляду, Apple Watch X, за чутками, матиме функцію моніторингу артеріального тиску та виявлення апное уві сні. Моніторинг артеріального тиску на зап’ясті – це неабияке досягнення, і Apple Watch зможе повідомити користувачеві, якщо його артеріальний тиск має тенденцію до підвищення і наближається до гіпертонії. Конкретні показники систолічного та діастолічного тиску будуть недоступні, але моніторинг артеріального тиску все одно надаватиме цінну інформацію.

Що стосується апное уві сні, Apple Watch X буде використовувати відстеження сну і моніторинг дихальних патернів, щоб визначити, чи може людина відчувати перебої з диханням під час сну. Цю інформацію можна буде передати лікарю для подальшого тестування.

iPhone 16

Стандартні моделі iPhone 16 отримають кілька функцій, які були обмежені в моделях iPhone 15 Pro, в тому числі кнопку Action Button і швидший 3-нанометровий чіп серії A. Цього року кнопка Action Button може бути не механічною, а ємнісною, тож Apple, можливо, вдасться зменшити її розмір.

Нове вертикальне розташування об’єктива камери, ймовірно, дозволить знімати просторове відео – функція, яка наразі обмежена лише моделями iPhone 15 Pro. Apple також додає нову ємнісну кнопку зйомки в усі чотири моделі iPhone 16, яка буде розташована на правій стороні пристрою під кнопкою живлення. Кнопка буде відчувати тиск і підтримувати тактильний зворотний зв’язок, і, за чутками, вона буде використовуватися для зйомки відео.

У той час як стандартні моделі iPhone 16 матимуть такий самий дизайн, як і моделі iPhone 15, моделі iPhone 16 Pro матимуть більші дисплеї. iPhone 16 Pro матиме діагональ 6,3 дюйма, порівняно з 6,1 дюйма, а iPhone 16 Pro Max – 6,9 дюйма, порівняно з 6,7 дюйма.

Інші чутки про iPhone 16 Pro включають 48-мегапіксельний надширококутний об’єктив, Wi-Fi 7 і швидший чіп 5G від Qualcomm.

Vision Pro

Минуло півроку відтоді, як Apple представила гарнітуру Vision Pro, і на початку 2024 року клієнти нарешті зможуть її випробувати.

Apple бачить у Vision Pro майбутнє комп’ютерних технологій, називаючи пристрій першим просторовим комп’ютером. Це гарнітура змішаної реальності, тому ви зможете перемикатися між AR і VR за допомогою цифрової корони на боковій панелі пристрою. Вона не буде схожа на жодну іншу гарнітуру на ринку, тому що Apple використовує мікро-світлодіодні дисплеї надвисокої роздільної здатності з функцією відстеження рухів рук та очей для керування.

Для Vision Pro заплановані імерсивні додатки, ігри та враження, а користувачі зможуть записувати просторове відео для відтворення на пристрої.

Vision Pro не на вершині нашого списку, тому що він не буде доступним для всіх. Вона коштує непомірно дорого – 3500 доларів, і Apple випускає обмежену кількість гарнітур через їхню складність. На старті Vision Pro продаватиметься лише в США, що ще більше обмежує її доступність.

Люди, які мали змогу випробувати Vision Pro, кажуть, що початкова версія може бути важкою і незручною в носінні, що відлякуватиме деяких користувачів, але навіть з усіма цими застереженнями, Vision Pro визначатиме майбутнє Apple на деякий час вперед.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.