Названо найгірші продуктів Apple, які вийшли у 2023 році

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Щороку Apple випускає велику кількість різноманітних пристроїв, операційних систем і власних додатків. Деякі з них виходять вдалими і стають хітами як iPhone 15 Pro Max, а якісь, м’яко кажучи, не злітають. 2023 рік винятком із правил не став, а отже, настав час вибрати дійсно прохідні продукти компанії з Купертіно, на які не варто витрачати свій час. До них спокійно можна віднести базовий iPhone 15 з маленьким 6,1 дюймовим екраном, обидві моделі Apple Watch і навіть iMac 24, представлений зовсім недавно.

Але найбільше запитань викликав дивний Apple Pencil з роз’ємом USB-C, який позбувся кількох критично важливих фішок, але водночас здешевшав, і операційна система для айфонів – iOS 17. Остання з моменту релізу у вересні продовжує збирати велику кількість скарг на різні глюки і проблеми з автономністю.

Чи варто купувати iPhone 15

Здавалося б, як iPhone 15 може бути прохідним продуктом. Тут з’явився новий дизайн передньої панелі з Dynamic Island, продуктивний процесор Apple A16 Bionic і прокачана основна камера на 48 Мп, що дозволяє робити деталізовані знімки. Якщо в двох словах: свіжий зовнішній вигляд, висока потужність і крута камера. Що ще треба простому користувачеві? А хотілося б отримати нормальний за розміром екран. Все-таки у 2023 році 6,1 дюйма – це реально мало. Більший дисплей додає зручності для споживання контенту і дає змогу з абсолютно іншою зручністю спілкуватися з друзями та близькими.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Зі збільшеним екраном у комплекті йде великий акумулятор і, відповідно, збільшений час роботи. iPhone 15, на жаль, цим похвалитися не може. Я з радістю пожертвую зручністю хвата в обмін на хорошу автономність. Тому iPhone 15 Plus у лінійці базових айфонів я вважаю найкращим. А ось звичайний iPhone 15 краще обходити стороною. Доплатіть трохи за великий Айфон, і ви більше ніколи не зможете повернутися до маленьких екранів у смартфонах. Загалом iPhone 15 Pro теж можна було б сюди приписати, але у нього хоча б є інші фішки у вигляді високої частоти оновлення екрана, маленьких рамок, ще крутішого процесора і просунутої камери.

Які Apple Watch кращі

Цього року Apple показала і дві моделі розумних годинників – Apple Watch Series 9 і Apple Watch Ultra 2. Зможете без Гугла згадати, що в них нового? Нагадую: процесор. На цьому нововведення закінчуються. Просто топове оновлення. Сенсу від купівлі новинок, поки на ринку залишаються годинники минулих поколінь за меншою ціною, немає взагалі ніякого. Ви просто не помітите різниці.

До того ж відрізнити останні покоління Apple Watch одне від одного суто за зовнішнім виглядом взагалі не вийде. Всі чекали в Apple Watch Ultra 2 новий колір титанового корпусу, але Apple запропонувала всім закатати губу і чекати далі. Абсолютно прохідне оновлення, на яке багато хто навіть не звернув уваги.

Моноблок Apple iMac 24

Навіть кольори iMac залишилися колишніми. Зображення: macworld.com
Наприкінці жовтня Apple провела презентацію, на якій показала новий iMac 24. Ну як новий. Абсолютно такий самий, як і був, але з процесором M3. Намагатися знайти відмінності між ним і моделлю минулого покоління – це справжні тортури. Набагато простіше сказати, що не змінилося взагалі нічого. Той самий дизайн, кольори корпусу, розташування роз’ємів, веб-камера, роздільна здатність і розмір екрана і навіть комплект поставки. В останньому цікаво те, що компанія з Купертіно навіть не замінила в миші, трекпаді та клавіатурі старий Lightning на USB-C.

Просто уявіть: купили собі новенький iPhone 15 Pro Max, до нього AirPods Pro 2 c USB-C, і все одно доведеться тримати вдома Lightning, оскільки інакше зарядити клавіатуру від iMac просто не вийде. Максимально нелогічний крок від Apple. Але маємо що маємо. До того ж новий моноблок Apple знову отримав тільки базовий процесор M3. Тож якщо ви хотіли придбати його для якихось серйозних завдань, то краще дивитися на зв’язку MacBook Pro M3 Pro або M3 Max з окремим монітором. Тоді продуктивності вам точно вистачить.

Для чого потрібен Apple Pencil

Зарядити цей стилус можна тільки проводом USB-C. Зображення: applespbevent.ru
Досі найдивнішим пристроєм 2023 року від Apple для мене є Apple Pencil USB-C. Річ у тім, що в моєму розумінні стилус купують здебільшого ті люди, які збираються на планшеті малювати або якимось чином працювати з графікою. Однак у гонитві за низькою ціною його позбавили, мабуть, найголовнішої фішки Apple Pencil – розпізнавання сили натискання.

Тому, як би сильно ви на нього не тиснули, лінія завжди буде виходити однієї і тієї ж товщини і яскравості. Ні про який досвід малювання, який можна порівняти зі звичайними олівцями, говорити не доводиться. Дивне рішення? Безумовно. Зате дешево. Ось тільки кому він потрібен, я просто не уявляю. Краще вже відразу купити нормальний стилус і, якщо раптом вам знадобиться писати від руки, або малювати, отримати всі можливості.

Чи варто оновлювати Айфон до iOS 17

Але Apple випускає не тільки залізо, а й софт. Тому його теж можна сміливо вважати продуктом компанії. І цей рік для нього виявився не найвдалішим. iOS 17 у період бета-тестування влітку працювала у всіх, хто її встановив, просто ідеально. Практично повна відсутність проблем і відмінна автономність радувала користувачів. Але щойно система пішла в реліз у вересні, щось пішло не так. iOS 17.0 не давала змоги активувати iPhone 15 стільниковою мережею і через Wi-Fi. Смартфон доводилося екстрено оновлювати через комп’ютер до нової прошивки.

У самій системі зібралася велика кількість глюків з відображенням різної інформації, зокрема й погодним віджетом. Кожне майбутнє оновлення збільшувало витрату акумулятора, і тільки до iOS 17.2 ситуація більш-менш прийшла в норму. А якщо згадати про комбінацію дій, що викликає повне зависання або проблеми з клавіатурою, то можна просто впасти в істерику. Тепер перед оновленням навіть на мінорні прошивки краще як слід почитати відгуки і не встановлювати його в перших рядах. А то можна зловити якийсь дошкульний баг, і нічого з ним не вийде зробити до наступної прошивки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.