Як дізнатися, що не потрібно купувати смартфон тільки взявши його в руки

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вибір смартфона – справа не проста, особливо для недосвідченого користувача, який не хоче розбиратися в десятках технічних параметрів гаджета. Уявімо ситуацію, що ви наосліп пішли вибирати смартфон. На що звернути увагу, якщо тримати в руці увімкнений гаджет? Спробуємо підійти до вибору такого пристрою з незвичайної сторони – не забудьте підписатися на мій блог та поставити лайк за креативний підхід.

Пластиковий корпус

Сам корпус смартфона не повинен бути кволим. Краще, щоб він був створений із добротних матеріалів, наприклад, металу та скла. Як правило, рамка гарного гаджета буде металевою, а задня кришка керамічна або скляна. Є, звичайно, і хороші смартфони із пластику – важливо, щоб пластик не був тонким і хистким.

Це легко перевірити, злегка натиснувши на різні частини задньої кришки пальцем, якщо корпус прогинається, це не дуже хороший знак. Екран пристрою, бажано, має складатися зі скла, т.к. пластикове скло з часом може відшаровуватися від корпусу. Зовні корпус також має бути геометрично правильним без перекосів, люфтів і великих зазорів (якщо вони взагалі є).

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але тут працює правило – чим добротніші матеріали, тим пристрій дорожчий і має гарну начинку.

Акумулятор, що знімається

Знімна батарея в смартфоні – це минуле століття, сучасному гаджету вона просто не потрібна з простих причин:

  1. Смартфони морально старіють так швидко, що акумуляторна батарея просто не встигає деградувати. На 2-3 роки точно вистачить, а потім все одно потрібно буде міняти пристрій на новий.
  2. Якщо раніше на деякі моделі смартфонів продавалися акумулятори великої ємності, то зараз це не потрібно достатньо мати з собою портативний Power Bank, від якого можна зарядити смартфон кілька разів.

Якщо пристрій, який ви тримаєте в руці, має змінну батарею, то купувати його не варто. Швидше за все, сам по собі девайс не буде дуже хорошим, а в зазорах постійно накопичуватиметься пил та бруд.

Вага та габарити

Зараз у моді смартфони діагоналлю 6+ дюймів – практика показала, що такий форм-фактор ідеально підходить для більшості. Але тут треба покладатися на зручність — чи зручно вам триматиме в руках такий апарат? На ринку є дуже великі смартфони і є маленькі (4 дюйми). Важливо не забувати, що більшість програм розробляються під діагональ пристрою 5-6 дюймів.

Сучасний гаджет не повинен бути надто важким, і водночас не повинен бути надто легким – важливо, щоб він зручно лежав у руці. Особисто я часто пишу повідомлення, тримаючи девайс в одній руці, і мені зручна діагональ 6 дюймів (повністю безрамкова модель).

Екран

Увімкніть девайс, перевірте максимальну яскравість, а також подивіться на дисплей з усіх боків. Чи буде вам зручно читати текст та писати повідомлення? Не варто брати пристрій з екраном, де неозброєним поглядом бачити пікселі при стандартному дозволі або той пристрій, який під невеликим кутом дає спотворену картинку.

Втім, навіть у недорого смартфона зараз може бути хороша IPS матриця – вартість виробництва таких дисплеїв давно впала, але все ж таки зустрічаються вироби з тьмяним і бляклим екраном. Відкрийте білий фон і уважно подивіться на кути — у кутах не повинно бути зашумленого або тьмяного зображення: білий колір повинен відображатися в кутах екрана так само, як усередині. Також можна перевірити наявність битих пікселів і включити чорний фон, щоб дізнатися чи є білі точки.

Відсутність USB Type-C

Якщо в смартфоні немає порту USB Type-C для заряджання, то гаджет вже застарілий. Порт USB Type-C гарний тим, що зарядний пристрій можна підключати будь-якою стороною, що зменшує ризик зносу гнізда. Ну, і отримуючи девайс з таким портом, не потрібно буде шукати провід – Type-C продається зараз скрізь, а ось різні USB mini та micro вже складно купити в офлайн-магазинах.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.