Перед використанням нового смартфона фахівці рекомендують зробити 10 кроків

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перший крок – це перевірка смартфона. Користувачеві необхідно уважно оглянути не тільки корпус телефону, але й весь вміст упаковки. Потрібно переконатися, що всі аксесуари, перелічені в посібнику або на коробці, є всередині.

Другийкрок перед використанням – перша зарядка смартфона після покупки. Відразу після виймання телефону з коробки рекомендується повністю зарядити його. І вже після цього братися до вивчення функцій.

Крок третій – базове налаштування смартфона. Вам можуть запропонувати послугу з первинного настроювання та завантаження програм прямо в магазині. Важлива порада від експертів: не давайте ваш пристрій консультантам. Є ризик отримати купу непотрібних програм на свій смартфон та ще й за свої гроші. Краще визначитися самостійно, які програми знадобляться, і встановити їх самому.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Четвертий крок – очищення від «сміття». Спочатку на більшості нових телефонів вже встановлено сервіси та програми. Деяких із цих служб видалити не можна, але більшість можна. Тому фахівці радять просто видалити чи деактивувати непотрібні.

Крок п’ятий – налаштування облікового запису. Для встановлення програм на Android потрібно зайти до свого облікового запису Google. Її хмарні послуги також допоможуть синхронізувати всю інформацію з новим пристроєм. Якщо ви створили новий обліковий запис, використовуйте надійний пароль і увімкніть двофакторну автентифікацію. Відповідно, якщо у вас новий iPhone, ви авторизуєтеся в iCloud.

Шостий крок – налаштування оновлень. Після підключення до Wi-Fi перше, що потрібно зробити, це перевірити наявність оновлень. Для цього можна відвідати Google Play Store або App Store, щоб оновити програми. Хоча, швидше за все, вони вже оновлені, але завжди можна зробити це вручну або одразу активувати автоматичні оновлення.

Крок сьомий – налаштування безпеки. Для цього необхідно зайти в налаштування безпеки нового пристрою та встановити вхід за біометричними даними (відбиток пальця та скан обличчя) або PIN-коду. Ви також можете захистити свій телефон, програми та облікові записи, придумавши надійні паролі та ввімкнувши двофакторну автентифікацію.

Восьмий крок – налаштування резервного копіювання. У цьому допоможуть хмарні послуги.

Крок дев’ятий – налаштування повідомлень. За замовчуванням у всіх програмах включені спливаючі повідомлення. Численні повідомлення на екрані «з’їдають» заряд батареї і просто дратують. Краще вимкнути непотрібні пуш-повідомлення та налаштувати показ лише важливих та цікавих.

Десятий крок – придбання чохла для телефону. Відповідний чохол не тільки захистить телефон від механічних пошкоджень і дозволить щільно сидіти руці, не вислизаючи. Він також може допомогти нівелювати одну невелику проблему на моделях сучасних смартфонів – камеру, що зайве випирає. Щоб вирівняти поверхню пристрою, підійде чохол із щільного матеріалу.

— Ці прості поради допоможуть вам підготувати новий телефон до використання за п’ятнадцять хвилин. Важливо переглянути дозволи всіх встановлених програм і вимкнути ті, які їм явно не потрібні. Навіщо, наприклад, браузеру постійний доступ до адресної книги чи мікрофону? Крім того, зводьте до мінімуму увімкнений режим геолокації. Таке усвідомлене споживання контенту та контроль за дозволами програм допоможуть захиститися від програм-шпигунів, навіть якщо вони і проникнуть на ваш пристрій, – додав експерт.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.