Смартфон працюватиме як новий: як правильно очистити пам’ять смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфони – це наші найкращі “друзі”, “товариші”, “співрозмовники”, “подільники” і “колеги”. Вони не тільки використовуються для роботи, а й слугують засобом розваги, засобом спілкування та вирішення безлічі інших завдань. Однак з часом, у процесі експлуатації, на мобільних пристроях накопичуються непотрібні файли, які займають цінне місце і знижують продуктивність пристрою.

1. Видаліть непотрібні додатки

Насамперед слід видалити всі додатки, якими ви не користуєтеся. Багато додатків можуть займати багато місця, особливо якщо ви рідко ними користуєтеся. Щоб видалити застосунок, відкрийте налаштування смартфона, перейдіть у розділ “Застосунки” і виберіть застосунок, який хочете видалити. Потім натисніть кнопку “Видалити”.

2. Очистіть кеш і тимчасові файли

Багато додатків зберігають тимчасові файли та кеш, які займають місце на пристрої. Щоб очистити кеш, відкрийте налаштування смартфона, перейдіть у розділ “Додатки” і виберіть додаток, кеш якого ви хочете очистити. Потім натисніть кнопку “Очистити кеш”.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

3. Перенесіть файли на зовнішнє сховище

Якщо у вас багато фотографій, відео або інших файлів на пристрої, ви можете перемістити їх на зовнішню карту пам’яті або в хмарне сховище. Це звільнить місце на внутрішньому сховищі смартфона.

4. Видаліть непотрібні файли

Перегляньте файловий менеджер на пристрої та видаліть непотрібні фотографії, відео, аудіозаписи та інші файли. Щоб видалити файл, натисніть і утримуйте його, а потім натисніть кнопку “Видалити”.

5. Скидання до заводських налаштувань

Якщо у вас серйозні проблеми з продуктивністю, можливо, варто зробити повне скидання пристрою до заводських налаштувань. Перш ніж це робити, не забудьте зробити резервну копію всіх важливих даних, оскільки скидання пристрою видалить усі дані з нього.

Щоб зробити резервну копію даних, відкрийте налаштування смартфона, перейдіть у розділ “Система” і виберіть “Резервне копіювання та скидання”. Потім натисніть кнопку “Створити резервну копію”.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.