Чи можна працювати з ноутбуком, підключеним до розетки: одне просте правило

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Для підвищення терміну служби акумулятора важливо дотримуватися простих правил заряджання ноутбука. Підключайте пристрій до розетки лише за певних умов, уникайте постійного використання ноутбука, підключеного до мережі, так само як і у випадку з мобільним телефоном.

Фахівці не рекомендують залишати ноутбук підключеним до зарядного пристрою 24/7, оскільки це негативно впливає на ефективність та довговічність акумулятора. Експерти вказали оптимальний діапазон заряду, у якому слід під’єднувати пристрій до мережі.

Коли потрібно заряджати ноутбук

Постійне підключення ноутбука до зарядного пристрою, навіть при його невикористанні, несприятливе для акумулятора. Батарея не повинна бути повністю заряджена або повністю розряджена. Отже, не варто тримати пристрій постійно увімкненим.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Оптимальний рівень заряду підключення до мережі становить 50-80%. Гарною порадою є підключення ноутбука до мережі вранці, а потім відключення його, коли він повністю заряджений, до кінця дня.

Також варто відзначити, що вимкнення комп’ютера наприкінці кожного дня є найкращим способом максимально продовжити термін служби акумулятора. Це дозволяє очистити всі програми та зайву інформацію, що накопичилася протягом дня, що сприяє збереженню заряду батареї на більш тривалий період часу.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.