3 небезпеки володіння портативним акумулятором Power Bank

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Багато хто має портативний акумулятор Power Bank для зарядки гаджетів — і це нормально в наш час. Ми живемо у вік мобільності і не завжди встигаємо зарядити свої гаджети. Power Bank великої ємності – незамінний у далеку дорогу та подорожі, а портативний пристрій поміщається у будь-яку кишеню.

Сів смартфон? Підключили, зарядили. Але є кілька мінусів такого пристрою, якраз поговоримо про них. Не забудьте передплатити «Блог системного адміністратора» і поставити лайк публікації — тут багато цікавих та незвичайних статей.

Небезпека №1 – за гаджетом потрібно стежити

Дуже часто ми використовуємо «ноунейм» устрою від сумнівних китайських постачальників — такі умови диктують нам сучасні реалії. Якщо пристрій відомого бренду буде надійно захищений від перезаряду, то недорогий Power Bank може не мати такого захисту. До чого це? До того, що за зарядкою самого акумулятора слід стежити.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Перезаряджання акумулятора може не тільки погіршити його здатність накопичувати енергію, але й призвести до спалаху або навіть вибуху пристрою. Не варто залишати Power Bank на зарядці без нагляду — періодично потрібно перевіряти, чи не нагрівається пристрій під час підключення до джерела живлення.

Також і при підключенні навантаження до пристрою варто періодично перевіряти, як нагрівається девайс, особливо якщо він потужний, а підключили відразу кілька споживачів. Низькоякісні пристрої можуть не мати захисту від навантаження, що може призвести до нагрівання і навіть пожежі.

Небезпека №2 – акумулятор може підвести вас

Будь-який портативний акумулятор має, як правило, чотири або більше світлодіодних індикаторів, які говорять про ступінь його заряду. Не завжди контролер батареї правильно визначає заряд. У мене був такий випадок, коли я був впевнений, що мій Power Bank заряджений і здатний зарядити мій смартфон, як мінімум, двічі. А в поїздці з’ясувалося, що індикатори показували невірні дані, і я зміг зарядити смартфон лише на 30%.

Тут також сильно впливає температура, наприклад негативна веде до того, що будь-який акумулятор втрачає свій заряд навіть без підключення навантаження. Перегрівання пристрою, наприклад, на сонці може також призвести до хімічної реакції всередині гаджета і погіршити його ємність.

Небезпека №3 – пожежна небезпека

Як уже було описано в 1 пункті, будь-який акумулятор може спалахнути або вибухнути, якщо не буде мати розумного контролера або ж цей контролер неправильно підібраний. Але є й інший ризик – ризик пошкодження корпусу девайсу, що також може призвести до займання. Будь-який літій-іонний акумулятор, за фактом, дуже небезпечний. Якщо геометрія корпусу вашого Power Bank порушена, це може говорити про здуття батареї: користуватися таким пристроєм не варто. Також небезпека походить від фізично пошкодженого корпусу – краще замінити такий гаджет.

Точно не варто брати Power Bank із пластику – краще вибрати модель у міцному металевому корпусі: ризик ушкодження у цьому випадку буде знижений. А невелика батарея з тонкого пластику може просто перегнутись, що призведе до хімічної реакції всередині самого акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.