Що таке VoLTE та як його відключити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

VoLTE (Voice Over LTE) – це корисна функція, доступна на більшості сучасних смартфонів. Як випливає з назви, VoLTE – це голосовий виклик, який здійснюється через мережу 4G LTE. Ви можете здійснювати дзвінки через мережу LTE, а не через стандартну мережу.

Але які переваги використання VoLTE? Чи має він мінуси і як увімкнути або вимкнути цю функцію в телефоні?

Що таке VoLTE?

VoLTE — це бездротовий протокол, який використовується для здійснення голосових дзвінків. Відомий своїми вражаюче високими швидкостями, VoLTE використовується мільярдами людей по всьому світу для здійснення голосових дзвінків через мережу 4G. VoLTE також забезпечує більше покриття та більш швидку передачу даних, ніж мережі 2G та 3G.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ваш телефон, швидше за все, поставляється з увімкненою функцією VoLTE, хоча її можна вимкнути (про це ми поговоримо пізніше). Хоча всі нові моделі iPhone підтримують VoLTE, є деякі винятки, коли йдеться про телефони на базі Android, оскільки багато брендів використовують Android.

Під час дзвінка по VoLTE ви можете використовувати свої дані для дзвінків та перегляду веб-сторінок одночасно. VoLTE стала однією з найкращих функцій для покращення голосових дзвінків у всьому світі.

Багато сучасних смартфонів тепер підтримують VoLTE, а багато операторів зв’язку пропонують підтримку VoLTE по всьому світу. Якщо ваш телефон не підтримує VoLTE, ви можете або оновитись до смартфона з підтримкою VoLTE, або дочекатися потенційного оновлення програмного забезпечення, яке дозволить увімкнути цю функцію.

Якщо ви не впевнені, чи підтримує ваш телефон VoLTE, найкраще зайти в налаштування та перевірити.

5 переваг використання VoLTE

Використання VoLTE на вашому телефоні має кілька переваг. Давайте обговоримо їх.

Найбільша перевага 4G VoLTE – це покращена якість дзвінків. VoLTE забезпечує більш чіткий зв’язок під час голосових дзвінків.

Якщо якість дзвінків у мережах попередніх поколінь, таких як 2G і 3G, не відрізнялася високою чіткістю, то 4G VoLTE забезпечує якість дзвінків втричі краще, ніж 3G, і в шість разів краще, ніж 2G.

Без VoLTE можна помітити, що мережа 4G перемикається на 3G під час дзвінків, що швидше розряджає акумулятор смартфона. З VoLTE телефон не перемикається на 3G, навіть якщо ви перебуваєте в режимі розмови, що дозволяє заощаджувати заряд батареї.

Ви будете здивовані, дізнавшись, що дзвінки VoLTE можуть з’єднуватися вдвічі швидше, ніж сигнали 2G або 3G. Крім того, 4G зараз широко доступний у всьому світі.

Деякі мережі 4G працюють у спектрі 800 МГц, який забезпечує ширше покриття порівняно із спектром 2G чи 3G. Цей спектр може проникати навіть через масивні об’єкти, що важко вдавалося попереднім поколінням.

Таким чином, навіть якщо ви знаходитесь у підвалі або на останньому поверсі, у вас буде підключення до мережі. Тому, незважаючи на те, що VoLTE залежить від цього спектру для забезпечення кращого покриття та кращого зв’язку, доступна мережа ширша та стабільніша.

Без VoLTE мережа 4G при дзвінках перетворюється на 3G, що обмежує використання швидкого інтернету під час розмов. З 4G VoLTE цього не відбувається.

Мережа 4G залишається незмінною, дозволяючи вам використовувати дані між дзвінками. Ви можете переглядати веб-сторінки, завантажувати медіафайли та багато іншого під час дзвінків VoLTE.

Ви навіть можете здійснювати відеодзвінки через VoLTE із мінімальним споживанням даних. Зазвичай для відеодзвінків доводиться завантажувати сторонні програми, такі як Skype, Google Meet, Zoom і т.д.

Але з 4G VoLTE вам не потрібно встановлювати жодних інших програм. Телефони, що підтримують 4G VoLTE, підтримують відеодзвінки, вбудовані в їхню систему дзвінка. Крім того, 4G VoLTE заощаджує заряд батареї при відеодзвінках. Якщо ви хочете поспілкуватися з друзями або колегами по роботі, ми підготували список найкращих безкоштовних програм для групових відеочатів.

3 Обмеження послуг VoLTE

Незважаючи на те, що VoLTE дає масу переваг мобільного зв’язку, є деякі недоліки, пов’язані з цією технологією. Ось деякі з обмежень та проблем, пов’язаних із послугами VoLTE.

Хоча дзвінки VoLTE забезпечують дзвінки високої чіткості, ця функція обмежена дзвінками між двома телефонами з підтримкою VoLTE. Якщо один телефон підтримує VoLTE, а інший ні, то дзвінок буде стандартної якості, а не HD.

Для роботи дзвінків VoLTE необхідно або підключення передачі даних, або сигнал 4G. В іншому випадку ви не зможете здійснювати дзвінки у форматі HD або користуватися Інтернетом.

Ваш пристрій повинен бути сумісним, щоб увімкнути послуги VoLTE. Багато користувачів на смартфонах не включені послуги VoLTE. Хоча деякі смартфони отримують цю послугу з оновленням, багато старих моделей несумісні з VoLTE.

Як увімкнути або вимкнути VoLTE на смартфоні

Увімкнення та відключення VoLTE на смартфоні – процес простий і не вимагає нічого, крім смартфона. Єдина вимога – ваш телефон має підтримувати 4G VoLTE. Телекомунікаційні компанії та виробники смартфонів іноді називають дзвінки VoLTE дзвінками HD. Тому, якщо у телефоні є опція HD-дзвінків, вам слід мати це на увазі.

Значок VoLTE1 на вашому смартфоні означає, що функція VoLTE (передача голосу по LTE) активна для SIM 1. А значок VoLTE2 означає, що та ж функція активна для SIM 2 вашого пристрою. Ось як вимкнути дзвінки VoLTE на смартфоні.

Щоб вимкнути VoLTE, на Вашому телефоні має бути увімкнена функція VoLTE. Перевірити це можна, знайшовши значок VoLTE на верхній панелі повідомлень разом із мережами дзвінків.

Щоб знову увімкнути VoLTE, виконайте дії у зворотному порядку.

Користувачі iPhone можуть знайти цю опцію в опціях “Стільникові дані”. Зверніть увагу, що спосіб увімкнення/вимкнення VoLTE на iPhone може відрізнятися, якщо у пристрої встановлено дві SIM-картки.

Щоб знову увімкнути VoLTE, виконайте дії у зворотному порядку.

Чи варто оновлювати телефон для дзвінків VoLTE?

Незважаючи на те, що ми живемо у світі, повному технологій, деякі смартфони не підтримують дзвінки з підтримкою VoLTE. Багато смартфонів та телекомунікаційних компаній надають функції VoLTE через оновлення програмного забезпечення.

Після того, як кілька операторів припинили надання послуг 3G, у користувачів не залишилося іншого вибору, як перейти на VoLTE. Тому, якщо ви хочете покращити якість зв’язку та дзвінків, то перехід на смартфон з підтримкою VoLTE буде правильним рішенням. За допомогою цих програм ви можете здійснювати та приймати безкоштовні внутрішні та міжнародні дзвінки через Wi-Fi або стільниковий зв’язок.

У міру того як ми просуватимемося до більш інтегрованого цифрового майбутнього, роль VoLTE буде дедалі значнішою. У міру розвитку 5G очікується, що VoLTE продовжить домінувати у голосовому зв’язку. Мережі 5G спираються на ту саму технологію опорної мережі, що й 4G LTE, що робить VoLTE природним рішенням для голосових послуг.

У VoLTE є свої плюси та мінуси

Глобальне використання VoLTE продовжує зростати. Однак важливо враховувати потенційну плату за передачу даних під час здійснення дзвінків з використанням підключення для передачі даних. Такі дзвінки з’їдають усі ваші кошти, витрачаючи їх швидше, ніж ви могли б очікувати.

Крім того, багато провайдерів переходять на Wi-Fi Calling, який працює по Wi-Fi, а не мережами передачі даних. У той час як масове впровадження 5G вже не за горами, ви можете побачити нові технології, що замінюють VoLTE та послуги Wi-Fi дзвінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.