Статті

Де і як правильно зберігати контакти, щоб їх не втратити?

Share

При раптовій поломці або втраті смартфона власник може втратити всі контакти, які на ньому зберігалися. Де і як правильно зберігати номери телефонної книги мобільного пристрою?

Збережені на телефоні номери можуть знаходитися в різних джерелах. Від вибору місця зберігання залежить, чи зможе власник отримати доступ до своїх контактів, якщо з мобільним пристроєм щось трапиться. На кнопкових телефонах варіанти обмежуються або внутрішньою пам’яттю гаджета, або його SIM-карткою. На смартфонах можливостей куди більший, отже, і вищий шанс не втратити номери потрібних людей у ​​разі непередбачених обставин.

Перенести номери на SIM-картку

Найпоширеніший спосіб зберігання контактів полягає у перенесенні їх на SIM-картку. У цьому випадку навіть при поломці смартфона власник зможе витягнути її зі слота, вставити в інший пристрій і отримати доступ до всіх номерів. Однак цей спосіб має кілька серйозних мінусів:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  • Вільне місце на SIM-карті обмежено приблизно 100-200 номерами. При цьому перевірити, скільки місця залишилося, не вийде, оскільки ця можливість не передбачена.
  • Якщо смартфон не зламається, а, наприклад, загубиться або вкрадений, то номери на SIM-карті в ньому також будуть втрачені.

Одна з небагатьох можливостей повернути свої контакти, якщо власник втратив телефон разом із SIM-карткою – замовити деталізацію дзвінків у стільникового оператора. У цьому випадку потрібно вручну переглянути цей список і вичленувати номери, збережені в контактах.

Щоб зберегти номер на SIM-карті, потрібно або спочатку вказати її як місце зберігання, або відкрити налаштування всіх контактів і вибрати пункт «Контакти на SIM-карті», «Пам’ять за замовчуванням» або інший схожий – назва може змінюватися в залежності від бренду телефону. Далі залишається вказати потрібну SIM або вибрати дію “Додати”.

Зберегти номери у хмарному сховищі

Простий та безпечний спосіб зберегти контакти на смартфоні – синхронізувати їх із хмарним сховищем. Так як більшість смартфонів використовуються за допомогою Google-аккаунта, зберігати контакти можна в однойменному сервісі. В цьому випадку:

  • Нові контакти автоматично зберігатимуться у хмарному сховищі, додавши їх до телефону.
  • Доступ до контактів можна отримати з будь-якого пристрою під час входу до свого облікового запису Google.
  • Номери не загубляться навіть при втраті смартфона та SIM-картки.

Для синхронізації своїх контактів з сервісом Google, достатньо зайти в налаштування смартфона, знайти розділ «Користувачі та акаунти», потім вибрати свій обліковий запис Google (увійти до нього, якщо вхід не було зроблено раніше) і поставити галочку навпроти пункту «Контакти» та « Дані контактів».

Синхронізація відбуватиметься час від часу, але її можна запустити і вручну – у цьому ж меню натиснути на кілька точок у кутку екрана та вибрати пункт «Синхронізувати».

Також зручно будь-якої миті отримати доступ до контактів, наприклад, з ПК. Для цього потрібно перейти за посиланням contacts.google.com та авторизуватися у своєму обліковому записі.

Зберегти контакти на обліковому записі телефону

Багато брендів на початку використання смартфона вимагають створити обліковий запис для сервісів свого виробника, наприклад, Samsung, Huawei, Xiaomi та інші. Також у них можна зберегти номери зі свого списку контактів. Для цього в налаштуваннях контактів потрібно вказати місце зберігання свого облікового запису.

Однак вибирати цей варіант рекомендується, лише якщо у майбутньому власник планує використовувати смартфони цього ж бренду. У такому разі повернути доступ до важливих номерів буде просто — достатньо увійти на свій акаунт на новому телефоні і контакти перенесуться на нього. На деяких пристроях власнику доведеться імпортувати їх самостійно, тобто. зайти в налаштування контактів, вибрати пункт «Імпорт» та обрати свій обліковий запис.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
  • Останні записи

    Як зарядити телефон без електрики: 12 простих способів

    Тотальне вторгнення Російської Федерації та регулярні обстріли наших сіл і міст ворожими безпілотниками та ракетами…

    08.05.2024

    Е-кабінет для військовозобов’язаних запустять у червні: які дані у ньому будуть

    В Україні електронний кабінет військовозобов'язаного планують запустити на початку червня 2024 року. Про це повідомила заступниця голови Міноборони Катерина…

    08.05.2024

    Які смартфони Motorola мають отримати Android 15

    15 версія Android ще не вийшла, але автори порталу Gizmochina вже підрахували, які пристрої Motorola…

    08.05.2024

    Apple запатентувала конструкцію шарніру для складаного iPhone

    Ще у жовтні 2023 року Apple подала заявку на патент, який описує конструкцію шарніру для…

    08.05.2024

    iPod Nano з’явився в рекламі Apple, присвяченій ще тоншому iPad Pro

    Новий iPad Pro змістив iPod nano з позиції найтоншого пристрою в історії компанії Apple, і…

    08.05.2024

    Головна функція Galaxy 2024 раптово з’явилася на iPhone

    Компанія Google впровадила у свій iOS-додаток опцію швидкого пошуку інформації після того, як її презентували…

    08.05.2024