Статті

Розумна зарядка смартфона: корисна функція чи маркетинг

Share

Виробники смартфонів постійно оптимізують процеси роботи своїх пристроїв, і зарядка не є винятком. Багато власників телефонів залишають їх заряджатися на всю ніч, через що акумулятор старіє трохи швидше, а значить і швидше стає непридатним. Функція «Розумна зарядка» призначена для таких випадків і спрямована на підвищення терміну служби мобільної батареї.

Робота «Розумної зарядки» заснована на штучному інтелекті, за допомогою якого пристрій запам’ятовує звички власника: коли він найчастіше ставить смартфон заряджатися, коли знімає із зарядного пристрою і скільки триває зарядка. Якщо користувач часто залишає смартфон заряджатися на ніч, смартфон може оптимізувати цей процес і уникнути перезарядження в такий спосіб:

  • Спочатку телефон заряджається зазвичай до 80%.
  • Потім заряджання зупиняється і відновлюється за деякий час до того, як користувач зніме смартфон із зарядного пристрою (приблизно за півгодини-годину).

Для розуміння того, коли користувачеві потрібний повністю заряджений телефон, пристрій використовує не тільки дані про минулі зарядки, але й інформацію про будильники та часовий пояс. Для оптимальної роботи “Розумної зарядки” її активація займає кілька днів, тому при включенні функції вона не працюватиме відразу, а спочатку збере потрібні дані для більшої точності.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Знайти функцію можна на мобільних телефонах Huawei, що працюють на базі EMUI 9.1 та Magic UI 2.1 та вище, а також на смартфонах Honor. На інших брендах така технологія теж використовується, але нерідко називається Оптимізована зарядка або Оптимізована нічна зарядка.

Чи потрібно вмикати «Розумну зарядку» на смартфоні?

Технологія розумного заряджання дозволяє продовжити термін служби акумулятора, перериваючи зарядку, якщо смартфон занадто довго підключений до мережі. При цьому зарядка відновлюється та дозаряджає телефон до 100% перед тим, як смартфон знадобиться власнику. Це корисна функція, що продовжує життя батареї, але включати її варто у таких випадках:

  • Якщо власник часто залишає смартфон заряджатися на ніч.
  • Якщо його режим сну не дуже сильно відрізняється з кожним днем.

Смартфон може «вивчити» порядок власника як у будні, так і у вихідні, на що знадобиться трохи більше часу. Різниця в 30-60 хвилин між щоденними пробудженнями також не буде великою перешкодою для роботи функції, оскільки смартфон заряджається заздалегідь.

Якщо ж режим сну власника сильно і постійно змінюється, а також не має якоїсь закономірності (наприклад, не залежить від дня тижня), смартфону буде складно запам’ятати звички користувача, а значить і вчасно зарядити пристрій. У цьому випадку функцію «Розумна зарядка» найпростіше вимкнути, щоб телефон заряджався до 100% відразу — це не дозволить продовжити термін служби акумулятора, проте смартфон завжди буде з повністю зарядженою батареєю.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

За 33 роки встиг зібрати невелику колекцію гаджетів Apple, обзавестися кількома лімітованими консолями. На "iTechua" ділюся виключно найкращими пропозиціями на придатні девайси, якими користуюся сам.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Sony 15 травня проведе велику презентацію: що побачимо

    Компанія Sony намітила на 15 травня презентацію новинок. Нам покажуть 2 смартфони. За інформацією з…

    09.05.2024

    Вразливість Telegram дозволяє відстежувати розташування користувачів

    У мережі з'явилася інформація про те, як можна визначити місцезнаходження користувачів Telegram у режимі реального…

    09.05.2024

    Samsung знову починає випускати оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22

    Samsung випустила оновлення One UI 6.1 для серії Galaxy S22 на початку цього місяця, але…

    09.05.2024

    Аналітики: покупці не заощаджують на нових iPhone

    Аналітична агенція Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) досліджувала переваги покупців iPhone і з'ясувала, що Apple…

    09.05.2024

    Новий iPad Pro з чіпом M4 виявився потужнішим навіть за MacBook Pro

    За тиждень до офіційної презентації нового iPad Pro з чіпом M4 в мережі з'явилися перші…

    09.05.2024

    Чому не можна заряджати смартфон до 100% і розряджати до 0% – просте пояснення

    Користувачі, які часто розряджають свої мобільні телефони до 0 відсотків, роблять серйозну помилку. Ситуація ще…

    09.05.2024