Статті

Чи варто залишати режим економії батареї постійно увімкненим чи ні

Share

Здається, що батарея смартфона, планшета, смарт-годинника або ноутбука розряджається швидше, ніж потрібно? Можливо, вам захочеться ввімкнути режим економії заряду батареї, також званий режимом зниженого енергоспоживання або енергозбереження, і залишити його ввімкненим на постійній основі.

Але чи так це в ідеалі? Чи слід завжди залишати режим економії заряду батареї увімкненим, чи не зашкодить це батареї в довгостроковій перспективі?

Переваги залишення режиму економії батареї увімкненим

Найбільша перевага постійного ввімкнення режиму економії батареї полягає в тому, що ви можете довше користуватися пристроєм, не турбуючись про те, що батарея розрядиться. Пристрій вимкне або обмежить роботу застосунків і функцій, які споживають багато енергії, як-от постійно ввімкнений дисплей і фонове оновлення застосунків, що призведе до збільшення часу роботи на одній зарядці.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Збільшення часу роботи на одній зарядці позбавить вас від необхідності часто заряджати пристрої або шукати розетку, коли ви перебуваєте поза домом. Рідкісне заряджання пристроїв також може збільшити термін служби акумулятора. З плином часу батареї природним чином деградують, проте правильне заряджання може значно уповільнити цей процес.

Ще однією перевагою ввімкнення режиму економії заряду батареї є зниження споживання мобільних даних. Оскільки пристрій обмежує синхронізацію даних і фонову активність, він споживатиме менше даних із плином часу. Це може бути дуже корисно, якщо у вас обмежений тарифний план.

Недоліки ввімкнення режиму економії заряду батареї

Незважаючи на всі переваги режиму економії заряду батареї, його використання може не сподобатися.

Екран буде постійно тьмяним і погано помітним, призначений для користувача інтерфейс може бути менш чуйним, а такі важливі додатки та функції, як сповіщення та GPS, можуть працювати некоректно або взагалі не працювати.

Крім того, за постійно ввімкненої функції економії заряду батареї додатки не синхронізуватимуться у фоновому режимі. У результаті ви можете пропустити важливу інформацію, новини, оновлення, повідомлення або навіть дзвінки. Крім того, може виникнути проблема з підключенням до Інтернету або інших пристроїв.

Однак, як виявилося, увімкнення режиму економії заряду батареї не завдає особливої шкоди акумулятору смартфона або ноутбука. Ба більше, зниження загального навантаження і швидкості споживання енергії може бути навіть корисним, оскільки дає змогу зупинити швидке розрядження акумулятора і знизити навантаження на пристрій. Якщо батарея проходить менше повних циклів перезарядки, то цілком логічно, що вона прослужить довше. Однак, на жаль, досліджень на цю тему дуже мало.

Коли слід вмикати режим економії заряду батареї

З огляду на всі плюси та мінуси, як слід використовувати режим економії батареї? Хоча це залежить від ваших уподобань, зрозуміло одне: постійне ввімкнення режиму економії заряду батареї робить ваш смартфон, планшет або ноутбук менш інтелектуальним.

З огляду на компроміси, перш ніж вмикати режим економії заряду батареї, візьміть до уваги таке.

Як правило, режим економії батареї краще використовувати як тимчасовий, абсолютно необхідний спосіб економії батареї, ніж як звичайний.

Вмикайте режим економії батареї тільки тоді, коли вам потрібно трохи більше батареї
Режим економії батареї може допомогти продовжити час автономної роботи телефона. Однак його не слід вмикати постійно.

Незважаючи на те, що збільшення кількості енергії на одному заряджанні – це чудово, увімкнення режиму економії батареї має свої мінуси. Ці мінуси можна пережити, якщо телефон розряджається, але не варто цього робити, якщо батарея достатньо заряджена.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Нові iPad Pro постачаються з кабелем USB-C відповідного кольору

    Сьогодні день запуску M4 iPad Pro, тож користувачі починають розбирати новий iPad і відчувати його…

    15.05.2024

    Компанія Vodafone запускає власну версію штучного інтелекту: що зміниться для абонентів

    Один з найбільших мобільних операторів України поділився цікавою інформацією. Виявляється, що компанія протягом тривалого періоду…

    15.05.2024

    Apple анонсувала нові опції в iOS 18

    Apple почала тизерити нові функції, які стануть доступними на смартфонах після виходу iOS 18. Поки…

    15.05.2024

    У iOS 18 можна буде запускати програми голосом, причому без участі Siri

    Однією з найцікавіших функцій iOS 18, яку Apple анонсувала сьогодні, стане можливість запуску додатків або…

    15.05.2024

    Помилка в iOS 17.5 призводить до появи старих видалених фотографій

    На Reddit почали з'являтись повідомлення про те, що в останньому оновленні iOS 17.5 з'явилася помилка,…

    15.05.2024

    Як менше користуватися смартфоном: у вчених є відповідь

    Дослідження університету Мічігану показує, що утруднення функцій прокручування і натискання на екрані телефону на 16%…

    15.05.2024