Чому смартфон від USB комп’ютера або ноутбука повільно заряджається

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Головна причина полягає в тому, що сила струму, яку дає більшість ПК або ноутбуків, мала для зарядки смартфона. Дуже часто вона не перевищує 500 мАг, а може бути навіть нижчою. Тому не варто заряджати смартфон від USB порту – краще використовувати оригінальний зарядний пристрій, який видає той струм, що потрібен для заряджання гаджета.

Реклама

Але буває, що на комп’ютері є порт USB, який може видавати великий струм. Як правило, це порт USB Type-A червоного кольору. Також біля порту може бути нанесена піктограма у вигляді значка блискавки, батарейки або напис “Charge” – для зарядки. Але, знову ж таки, навіть якщо ПК або ноутбук має такий порт, це не означає, що швидкість заряджання буде такою самою, як і від мережевого блока живлення.

А чи шкідливо заряджати смартфон від ПК? Ні, шкоди для цього гаджету ніякої немає, просто сам процес може бути дуже-дуже довгим. До речі, сучасні ноутбуки з портом USB Type-C можуть цілком швидко заряджати будь-які гаджети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: