5 причин, чому смартфон швидко розряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Смартфон являє собою невеликий комп’ютер, який містить процесор, пам’ять і накопичувач інформації. Тому такий гаджет споживає набагато більше енергії, ніж звичайний телефон-дзвінилка, в якому теж є вищевказані модулі, але в дуже примітивному вигляді.

У статті розглянемо 5 причин, коли смартфон розряджається дуже швидко. З урахуванням того, що девайс відносно сучасний – виробники зараз намагаються зробити гаджет, який гарантовано пропрацює добу без підзарядки, якщо, звісно, усю добу ви на ньому не дивитеся фільм чи не граєте.

1. Акумулятор уже втомився

Як показує практика, деградація акумулятора в смартфоні починається, приблизно, через рік після покупки. Усередині батареї відбуваються хімічні процеси, які з часом призводять до зниження ємності батареї. Що більше циклів “розряд-заряд”, то швидше акумулятор втомиться. Також на здоров’я батареї впливають і експлуатаційні параметри. Відкрийте інструкцію до вашого смартфона – більшість пристроїв взагалі не можна використовувати за мінусових температур, а ми користуємося своїми девайсами навіть у лютий мороз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Мобільний оператор занадто далекий

Що далі ви перебуваєте від базової станції, то більше енергії споживає ваш смартфон. Регулювання потужності передавача відбувається відносно віддаленості вашого смартфона та антени постачальника послуг. Подивитися найближчу базову станцію можна за допомогою спеціальних застосунків (можна так і ввести в магазин застосунків – “базові станції”), але опосередковано про це говорять заповітні “палички”, які показують рівень мережі. Що менше паличок, то далі ви від антени.

3. Занадто багато фонових додатків

Віджети – програми, що постійно працюють у пам’яті. Наприклад, ви хочете на своєму екрані спостерігати курси валют, прогноз погоди, котирування акцій. Добре, якщо це буде один віджет. А якщо 3 різних, то це 3 процеси, які працюють постійно і споживають енергію. Також потрібно стежити за додатками, які працюють у фоні. Якщо ви хочете, щоб ваш смартфон пропрацював трохи довше від одного заряду, то змахуйте ті програми, які вам не потрібні. Частина програм, які висять у фоні, можуть працювати з даними і витрачати енергію вашого девайса.

4. Вплив температури

Сильна спека або негативні температури впливають на хімічні процеси всередині батареї. Наприклад, ви дивитеся фільм або граєте в гру. Гріється екран, гріється процесор і мікросхеми пам’яті – усе це гріє і без того гарячий акумулятор. Такий смартфон швидше сяде. Якщо ваш пристрій раптом почав аномально грітися, то краще його перезавантажити і дати охолонути. На морозі також девайс швидко сідає – були ситуації, коли за -20 повністю заряджений смартфон пропрацював менше 10 хвилин.

5. Виконується багато завдань одночасно

Ви роздаєте мобільний інтернет по Wi-Fi кільком споживачам, фоном слухаєте музику через Bluetooth навушники і листуєтеся в месенджері? Не дивуйтеся, якщо ваш апарат швидко сяде. Працюючі Wi-Fi, Bluetooth і передача даних мобільною мережею дуже швидко садять акумулятор, оскільки це три фізичні різні модулі, для роботи яких потрібна енергія. У таких ситуаціях, краще під’єднати гаджет до зарядного пристрою, але водночас не забуваємо про перегрів.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.