Статті

7 порад, як заощадити заряд акумулятора на смартфоні

Share

У світі, де наші смартфони стали вірними супутниками повсякденного життя, питання економії заряду не просто актуальне, а вкрай важливе! Особливо в ситуаціях, коли батарея майже розрядилася, а до розетки, як до Місяця пішки. Що робити, щоб ваш гаджет не витрачав батарею просто так? Ділимося 7 порадами щодо як продовжити час роботи пристрою від акумулятора.

Яскравість екрана

Ні для кого не секрет, що одним із головних споживачів заряду вашого смартфона є його величезний… екран! Увімкніть автоматичне регулювання яскравості, тоді ваш дисплей почне сам підлаштовуватися під навколишнє освітлення. Коли навколо вас багато світла, то яскравість збільшується, підлаштовуючись під світло. Якщо ви використовуєте свій пристрій у темний час доби, то навпаки трохи зменшується. Це не тільки економія енергії, а й турбота про очі.

Використання режиму економії батареї

Попереду важливий робочий дзвінок і забули підзарядити смартфон? Увімкніть режим економії батареї. Він автоматично вимикає фонові процеси, надаючи вашому гаджету надсили.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

До речі, ця функція є на всіх смартфонах TCL і робить ваш пристрій справжнім супергероєм у світі пристроїв, що швидко розряджаються. Скажемо вам по секрету, під такий опис підходить TCL 40 SE.

Вимкнення бездротових технологійХочете, щоб ваш акумулятор на смартфоні прослужив довше? Просте рішення – вимкніть Wi-Fi, Bluetooth і NFC (безконтактна оплата), коли ними не користуєтеся. Ваш акумулятор скаже “дякую”. Цей хитрий хід дасть змогу гаджету працювати довше, не втрачаючи продуктивності.

Вимкнення сповіщень

Вимкніть усе зайве. Особливо сторонні повідомлення від додатків. Налаштуйте ручну синхронізацію, скоротивши кількість автоматичних перевірок. Вимкніть сповіщення від зайвих застосунків, надавши собі можливість вибирати тільки найважливішу інформацію. Це знизить навантаження на акумулятор і продовжить час роботи пристрою. Ваш смартфон буде вам вдячний, а батарея прослужить ще довше.

Автоматичне оновлення застосунків і активні віджети

Наступна наша порада – вимкнення автоматичного оновлення застосунків. Завантаження нових версій не тільки займає місце в оперативній пам’яті, а й навантажує процесор, і це позначається на продуктивності вашого гаджета. І спробуйте використовувати ручне встановлення додатків, адже оновлення – це дуже важливо!

Також не забудемо згадати про активні віджети. Уявіть собі команду помічників на вашому екрані. Однак якщо якийсь із них сидить, байдикує і не приносить вам користі, цілком розумно звільнити місце. Видаліть ті віджети, які вам не потрібні, і ви побачите, як ваша батарея дякує вам за вільний простір і менше навантаження.

Вимкнення геолокації

Прості кроки можуть до чогось призвести до великих позитивних змін. Наприклад, вмикайте GPS тільки тоді, коли це по-справжньому необхідно. Якщо ви не заблукали, то надайте своєму пристрою невеликий перепочинок. Просто, ефективно та з вигодою для вашого смартфона – що може бути краще?

Очищення кешу додатків

Регулярне очищення кешу – ключ до оптимальної роботи вашого пристрою. Кеш – це виділений простір у пам’яті, де зберігаються тимчасові файли веб-сайтів і програм. Він призначений для прискорення часу завантаження сторінок і підвищення швидкодії додатків. Прибравши зайвий баласт, ви зробите роботу свого смартфона більш плавною.

Висновок

Ефективне використання акумулятора – запорука довгого життя і роботи вашого пристрою.

Автоматичне регулювання яскравості екрана, активація режиму економії батареї та вимкнення Bluetooth і Wi-Fi, коли ними не користуєтеся, здатні значно подовжити час роботи акумулятора. Вимкнення сповіщень, ручна синхронізація та усвідомлене використання GPS також є ключовими кроками в збереженні заряду.

Встановлення оновлень вручну і регулярне очищення кешу застосунків – все це прості, але ефективні методи збільшення роботи пристрою і батареї.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: поради
  • Останні записи

    Все дуже серйозно. OpenAI посилює захист конфіденційності

    В останньому матеріалі видання Vox з'явилася інформація про те, що компанія OpenAI, відома своїми розробками в галузі…

    18.05.2024

    Відомо, що Apple не розповіла про новий iPad Pro

    На початку цього року купив новий MacBook Air. Це була 13-дюймова модель початкового рівня із…

    18.05.2024

    Microsoft випустить нову консоль Xbox у 2026 році

    Інсайдер під ніком TheGhostofHope, посилаючись на кілька "надійних джерел", розповів про плани Microsoft з випуску…

    18.05.2024

    В мережу потрапили шпалери та кольори Google Pixel 9

    Телефони Google Pixel завжди мали чудові шпалери. Перші кілька поколінь дивували нас живими шпалерами, розробленими…

    18.05.2024

    Компанія Apple змінила систему охолодження на новому iPad Pro

    Канал Phone Repair Guru опублікував відео розбирання 13-дюймового планшета iPad Pro, заснованого на новітній SoC…

    18.05.2024

    Samsung Galaxy Z Fold 6 вже протестували в Geekbench

    Майбутній флагманський смартфон Samsung Galaxy Z Fold 6 засвітився у базі синтетичних тестів Geekbench 6…

    18.05.2024