Статті

Як звільнити пам’ять на смартфоні Android: Топ-5 способів

Share

Навіть у найсучаснішої моделі телефону рано чи пізно може закінчитися пам’ять. У результаті пристрій починає працювати набагато повільніше, доставляючи масу проблем власнику. Але не варто впадати у відчай, оскільки існує безліч перевірених способів швидко очистити пам’ять мобільного пристрою.

Сьогодні в месенджерах люди не тільки обмінюються важливою інформацією, а й передають один одному фотографії, відеоролики. Будь-які зображення і документи завантажуються в пристрій з інтернету і займають багато простору. Але можна дуже просто розв’язати цю проблему, достатньо видалити дані з кешу.

Найпростіший і найдієвіший спосіб, що не потребує застосування особливих знань та інструментів, – видалення непотрібних файлів і додатків. Щоб дізнатися про стан пам’яті, необхідно зайти в сховище і визначити, чим зайнята пам’ять. Потрібно уважно переглянути завантажені фотографії, відеоролики і видалити все зайве.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більш радикальний метод очищення пам’яті полягає в очищенні популярних додатків. Ці файли з часом накопичуються і займають великий обсяг пам’яті. Якщо користувач не хоче використовувати глобальне очищення, є сенс видаляти файли вручну.

Щоб не засмічувати пам’ять телефону, необхідно дотримуватися простих правил. Фотографії та відеоролики необов’язково весь час зберігати в телефоні, краще перекидати їх на комп’ютер. Деякі моделі оснащені функцією автозавантаження, яка дає змогу переносити файли і документи в хмару. Особливо затребувана ця функція у користувачів, які часто і багато знімають. Такий підхід дасть змогу користуватися пристроєм при перевантаженому сховищі. Якщо ж з мобільним пристроєм станеться поломка, то всі дані будуть надійно захищені.

Якщо переповнене сховище не дає змоги пристрою повноцінно функціонувати, необхідно скористатися найрадикальнішим способом – скинути налаштування до заводських. Цей спосіб активно використовують багато власників гаджетів перед тим, як продати його. Таким чином, можна видалити з пам’яті смартфона всі особисті дані, фотографії та документи. Але про всяк випадок, перед тим як зробити цю дію, є сенс скопіювати дані.

Для швидкого очищення пам’яті на смартфоні розроблено безліч програм, що працюють автоматично. Незважаючи на те, що цей прийом працює досить ефективно, він не завжди дає змогу повністю очистити дані. У цьому випадку доведеться діяти вручну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Митник Михайло

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

Опублікував
Митник Михайло
Tags: Android
  • Останні записи

    Вийшло оновлення iOS 17.5.1 та iPadOS 17.5.1 – що нового

    Компанія Apple випустила невеликий апдейт операційних систем iOS та iPadOS. У версії 17.5.1 немає нічого…

    20.05.2024

    Представлено дуже незвичайний асистент-гаджет для смартфона

    Примітно, що Lamptok спочатку призначений для людей з порушеннями слуху: гаджет легко кріпиться до будь-якої…

    20.05.2024

    Створено унікальну флешку яка прослужить понад 200 років

    Коли ви купуєте флешку, ви звертаєте увагу на три параметри: обсяг, продуктивність і стійкість до…

    20.05.2024

    Експерти назвали плюси та мінуси нових iPad Pro M4 2024

    Як і раніше, новий iPad Pro є у двох варіантах: з діагоналлю 11 та 13…

    20.05.2024

    Шахраї вимагають гроші за листування до WhatsApp – що робити

    Останнім часом шахраї все частіше використовують месенджери для розлучення громадян на гроші. Не є винятком…

    20.05.2024

    Вже завтра відбудеться презентація Microsoft Build 2024: де дивитись пряму трансляцію

    Компанія Microsoft готується до своєї найбільшої щорічної конференції Microsoft Build 2024. Захід пройде в офлайн-форматі…

    20.05.2024