Як захистити свій мобільний телефон взимку: щоденні поради

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Якщо мобільний телефон залишається на ніч у чашці, вранці завжди спрацьовує будильник. Однак, щоб забезпечити надійне використання мобільних телефонів взимку, їх потрібно захистити від переохолодження.

Реклама

Взимку, коли температура опускається нижче нуля, ваш телефон може сповільнити роботу або перестати працювати. Перш ніж почати шукати шляхи вирішення проблеми, потрібно зрозуміти, що відбувається і чому.

Чому телефон вимикається?

Низькі температури можуть впливати на акумулятор таким чином, що він вимикається.

Мороз знижує проникність іонів літію. В результаті батарея не може впоратися з подачею напруги і вимикається.

Мобільний телефон увімкнеться лише тоді, коли власник телефону опиниться всередині.

Вирішення проблеми

Якщо на вулиці холодно, покладіть мобільний телефон у кишеню. Смартфон зігріється теплом вашого тіла і збереже заряд акумулятора.

Уникайте розмов на вулиці і використовуйте навушники для термінових дзвінків. Навіть у навушниках з Bluetooth ваш смартфон має менше шансів замерзнути, ніж при більш низьких температурах.

Уникайте фотографування в холодних місцях і рідше діставайте смартфон з кишені

Не ставте смартфон на зарядку одразу після морозу. Зачекайте, поки він досягне кімнатної температури, перш ніж підключати зарядний пристрій. Це дозволить акумулятору краще акліматизуватися і зменшить кількість випадків, коли він вимикається на морозі.

Експерти рекомендують тримати телефон ближче до тіла у внутрішній кишені. Також можна придбати спеціальні чохли з підігрівом.

Також можна придбати сенсорні рукавички зі вставками на кінчиках пальців. Вони можуть передавати електричні імпульси від шкіри до дисплея мобільного пристрою.

Конденсат може окислювати контакти. Також не намагайтеся нагрівати смартфон феном.

Як захистити смартфон від зимових пошкоджень

Якісний захисний чохол – найкращий варіант. Так ваш смартфон зможе “вижити” в холодних умовах. Захищайте смартфон від падінь, ударів та екстремальних температур.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: