Як увімкнути режим розробника на Android та iPhone

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

У будь-яких сучасних смартфонах передбачено режим розробника, який відкриває багато додаткових можливостей. Як видно з назви, цей режим призначався для розробників, дозволяючи повноцінно тестувати ПЗ в реальних умовах. Однак і рядові користувачі можуть отримати ряд корисних інструментів.

Призначення

Режим розробника відкриває доступ до багатьох параметрів та функцій, що дозволяє більш тонко налаштувати пристрій. Наприклад, можна «розігнати» графічний модуль, помітно піднявши його продуктивність. Варто враховувати, що для мобільних пристроїв дана операція неминуче впливає на роботу пристрою в цілому – зниження часу автономної роботи, певні обмеження багатозадачності і т.і.

Також є можливість модифікувати графічний інтерфейс або збільшити швидкість малювання. Досвідчені користувачі можуть відключити непотрібні фонові процеси, видалити зайві штатні програми, змінити аудіокодек, розблокувати завантажувач для встановлення модифікованої прошивки та багато іншого. Це дозволить помітно прискорити роботу пристрою загалом і налаштувати його під свої уподобання. Однак необхідно виявляти обережність, оскільки є шанс порушити роботу смартфона.
Використання цього режиму не є зломом і не призводить до втрати гарантії. У будь-який момент можна просто вийти з нього та повернути параметри до заводських значень.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Активація режиму розробника на Android

Попередньо необхідно переконатися, що цей режим не активовано раніше. Це можливо, якщо телефон купувався з рук. Для цього потрібно відкрити налаштування, перейти до категорії «Система» та перевірити наявність пункту «Для розробників». Відсутність цього пункту вказує на те, що режим не активовано.

Для активації в панелі «Система» слід знайти пункт «Номер збирання» та натискати на нього, доки не з’явиться повідомлення «Ви перебуваєте в режимі розробника». У деяких випадках система може запросити пароль розблокування для підтвердження операції.

У смартфонах realme цей пункт знаходиться в секції «Додаткові налаштування». У деяких моделях меню може бути інша структура, в цьому випадку можна скористатися функцією пошуку. Для ввімкнення достатньо перевести перемикач у потрібне положення.

Активація на iPhone

Платформа iOS славиться своєю закритістю, тому режим розробника в iPhone частіше використовується простими користувачами, наприклад, для встановлення програм з неофіційних джерел. Активується цей інструмент також досить легко:

  • у налаштуваннях необхідно перейти до секції «Конфіденційність»;
  • у новому меню активувати пункт «Режим розробника»;
  • Перезавантажити пристрій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.