Як зробити так, щоб ваш смартфон працював довше: ТОП-5 налаштувань

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 3 хв.

З’явилося багато рішень для збільшення часу автономної роботи смартфонів. Однак більшість людей все ще нехтують ними.

Реклама

Активні користувачі смартфонів постійно змушені шукати розетку або користуватися павербанком (до речі, павербанки теж потрібно заряджати).

Чи можна якось сповільнити розрядку смартфона?

Чудес не буває, і iPhone, яким можна користуватися два тижні вдалині від розетки, ще не винайшли. Але є речі, які ви можете зробити, щоб ваш смартфон пропрацював хоча б на кілька годин довше.

Ось п’ять простих способів, як зробити так, щоб ваш смартфон працював довше.

П’ять налаштувань смартфона, щоб подовжити час роботи акумулятора

Ці рекомендації в основному стосуються смартфонів на Android, але деякі з них можна застосувати і до iPhone.

Яскравість екрану та час роботи акумулятора

Дисплеї смартфонів сьогодні стають величезними, і навіть дешеві моделі початкового рівня часто мають діагональ понад 6 дюймів. Не кажучи вже про флагманські моделі, які завдяки безрамковому дизайну і вирізу для фронтальної камери вже мають екрани з діагоналлю майже 7 дюймів.

Як наслідок, дисплей часто є основним споживачем енергії смартфона.

Перше і найпростіше, що можна зробити – це встановити тайм-аут екрану на 1 хвилину або навіть 30 секунд. Цей параметр регулює час, протягом якого екран залишається видимим після останньої дії користувача. Наприклад, якщо користувач щойно відповів на повідомлення і поклав смартфон на стіл, екран вимкнеться через 30 секунд. Він не повинен залишатися увімкненим довше цього часу, але це економить заряд акумулятора.

Більш важливим параметром, однак, є яскравість екрану.

У сучасних смартфонах її можна регулювати в дуже широкому діапазоні: від мінімальної яскравості (екран можна прочитати в повній темряві) до максимальної (зображення можна прочитати навіть у сонячні дні). Дуже важливо увімкнути це автоматичне регулювання в налаштуваннях. Таким чином, ви зможете зменшити яскравість екрану, коли це не потрібно. Це також економить заряд акумулятора.

Частота оновлення екрану – ще один важливий параметр у сучасних смартфонах. Встановлення її на максимум 90 Гц або 120 Гц ледь помітно покращує плавність прокрутки, але ціною більшого енергоспоживання.

Висока частота оновлення важлива для ігор, але для інших сценаріїв слід дотримуватися стандартних 60 Гц. Так ваш смартфон прослужить довше.

Увімкніть режим енергозбереження

Якщо ви не геймер, то максимальна потужність сучасних смартфонів, ймовірно, є для вас надмірною.

Увімкнення режиму енергозбереження допоможе вам виконувати повсякденні завдання. Не завжди, але принаймні переходьте в режим енергозбереження, якщо є загроза, що у вас закінчиться заряд батареї.

Режим енергозбереження доступний на більшості сучасних смартфонів, як на iOS, так і на Android.

У багатьох випадках режим енергозбереження зменшує яскравість екрану, знижує тактову частоту процесора і вимикає різні другорядні функції, наприклад, фонові процеси синхронізації. Останнє може бути не дуже корисним, оскільки ви перестанете отримувати сповіщення про повідомлення в месенджерах і соціальних мережах (для перевірки доведеться зайти у відповідний додаток), але цей захід сприяє дуже істотному збільшенню часу автономної роботи.

Закривайте фонові програми.

Додатки, які зависають у пам’яті, можуть значно розряджати батарею. iOS не дозволяє фоновим додаткам ставати особливо надмірними, і це особливо актуально для Android.

Звичайно, програми Android можна закрити вручну, але можна заглибитися в налаштування, щоб обмежити активну роботу у фоновому режимі більшості програм.

Також можна заборонити певним програмам, як iOS, так і Android, оновлювати дані у фоновому режимі. Це ще один важливий засіб вирішення проблем з часом роботи акумулятора.

Вимкніть Wi-Fi, Bluetooth і GPS-локацію

Звичайно, навряд чи ви коли-небудь будете використовувати свій смартфон на повну потужність без підключення до мережі. Однак є значний проміжок часу, коли їх можна вимкнути. Наприклад, якщо ви не використовуєте фітнес-трекер або смарт-годинник, вам не потрібно тримати Bluetooth увімкненим постійно. Навіть якщо ви використовуєте бездротові навушники, вам потрібно вмикати Bluetooth на смартфоні лише тоді, коли ви хочете послухати музику або зателефонувати.

Вимикайте Wi-Fi, коли ви виходите з дому. Вмикайте Wi-Fi лише тоді, коли вам потрібно підключитися до бездротової точки доступу до Інтернету. Решту часу користуйтеся мобільним інтернетом.

Функцію геолокації також не потрібно вмикати постійно.

Вимкнення Wi-Fi, Bluetooth і GPS може заощадити заряд акумулятора і значно продовжити час роботи смартфона.

Обмежте кількість сповіщень.

Більшість сучасних додатків, включаючи магазини, заправки та ігри, мають сповіщення за замовчуванням.

І вони продовжують повідомляти вас про неймовірну кількість речей, без яких ви могли б обійтися.

Сповіщення змушують екран вмикатися частіше, що швидше розряджає батарею.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

ДжерелоНВ

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: