Чи можна зарядити iPhone від iPhone . Як це правильно зробити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розробники прислухалися до стогну користувачів і замість роз’єму Lightning в iPhone 15 і iPhone 15 Pro встановили роз’єм USB-C. Тепер власникам смартфонів стали доступні зарядка та передача даних, у тому числі від одного айфона до іншого. Вік пристроїв значення не має, важливо лише наявність потрібних роз’ємів.

Як зарядити айфон від айфона

Наприклад, у разі поєднання iPhone попередніх поколінь з гніздом Lightning до iPhone 15 з роз’ємом Lightning/USB-C, перший почне отримувати енергію від побратима. Сенс у тому, що Lightning-фон завжди буде заряджатися, а USB-C-фон віддавати заряд.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Якщо розглядати айфони останнього покоління, то тут все інакше. При з’єднанні девайсів 15-ї серії заряджатися почне той, у кого запас енергії менше. Телефони визначать це самостійно. Фішка безумовно корисна, особливо коли поряд немає дроту чи розетки.

На цьому дива не закінчуються. При наявності гаджета з ОС Андроїд, оснащеного гніздом USB-C і підтримує стандарт USB Power Delivery, можна використовувати його як повербанк для «яблучного» смартфона з акумулятором, що сів. USB PD дозволяє однозначно зрозуміти, в якому напрямку слідуватиме енергія. Без підтримки стандарту заряджання також можливе, але її результат доведеться перевіряти візуально. Тобто може почати заряджатися навіть пристрій, якому це не потрібно.

Нові Айфони з роз’ємами USB-C підходять не тільки для заряджання аналогічних пристроїв. Від них можна без проблем заповнити запаси енергії на AirPods Pro 2 та Apple Watch. Для цього підійде звичайний кабель USB-C/USB-C. Можливо, з таким же успіхом вдасться заряджати інші гаджети з гніздами USB-C. Це можна зрозуміти лише досвідченим шляхом.

Перед переходами до дослідів із підзарядкою слід пам’ятати один нюанс. При використанні iPhone 15 як джерело енергії швидкість буде не більше 1.5 Вт. У випадку з годинником Еппл Вотч цього вистачить із запасом. Але якщо доведеться заряджати смартфон або планшет, процес напевно затягнеться надовго.

Тепер ви знаєте, як заряджати Айфон інший Айфон, і не пропадете без зарядки.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.