5 способів, які прискорять ваш Android-смартфон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Через тривалий час з початку користування новим смартфоном, він може почати сповільнюватися в міру його старіння. Особливо актуальним є цей фактор для недорогих телефонів. У цій статті ми розібрали 5 способів, які збільшать продуктивність і швидкість роботи вашого Android-смартфону і дадуть змогу вдихнути трохи більше життя.

1. Періодично перезавантажуйте телефон

Не дивлячись на простоту цього способу, він справді є робочим. Іноді уповільнення пристрою допоможе усунути звичайне перезавантаження: перезапуск очищає фонові процеси та раніше запущені програми, а також інші речі, що накопичуються з часом.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

2. Очищення смартфона від непотрібного сміття

Якщо ви давно не очищали свій телефон, а його робота стала сповільнюватися – саме час провести очищення: видалити непотрібні файли та програми, почистити галерею та стерти кеш.

Після повного ручного очищення рекомендуємо скористатися програмою «Clean Master». Воно допоможе видалити залишкові файли та повністю очистити ваш пристрій від непотрібного сміття.

3. Вимкнути автоматичне оновлення програм

Якщо ваш смартфон важко переносить важкі процеси і сповільнюється під час їхньої фонової роботи, то найкращим рішенням буде відключення автооновлення програм.

Щоб вимкнути автооновлення, потрібно перейти до Google Play і в установках мережі вимкнути автоматичне оновлення програм. Якщо вам потрібно буде оновитися до нової версії будь-якої програми, зробіть це вручну.

4. Оновлення Android

Більшість Android-смартфонів автоматично перевіряє наявність оновлень та встановлює їх, проте перевірити їх наявність вручну не буде зайвим.

Перейдіть до «Налаштування» — «Про пристрій» — «Оновлення програмного забезпечення» — «Перевірити наявність оновлень»

5. Налаштування користувача

По-перше, відключіть живі шпалери та максимально можливу кількість віджетів. Вони можуть помітно впливати на продуктивність смартфона.

По-друге, активуйте режим розробника. Для цього перейдіть до “Налаштування” – “Про телефон” – “Номер складання”. Натисніть кнопку «Номер збирання» кілька разів, а режим розробника активується автоматично.

Тепер перейдіть до розділу “Для розробників” і в пунктах “Анімація вікон”, “Анімація переходів”, “Тривалість анімації” виставте параметри “без анімації” і “вимкнено” там, де це можливо.

У розділі “Для розробника” знайдіть пункт “Прискорити роботу GPU” та активуйте його. Це допоможе збільшити продуктивність смартфона, проте збільшить його споживання енергії.

Також, якщо ваша версія Android – 7.0 і вище, можна спробувати перевести двигун рендерингу графічного процесора на SKIA.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.