Експерт попередив, що в зарядці батареї смартфона до 100% немає нічого хорошого

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Провідний менеджер розповів, як не допустити швидкого зносу батареї смартфона. За словами експерта, швидке псування акумулятора, як правило, викликане неправильною зарядкою.

Реклама

Експерт підкреслив, що однаково шкідливими для батареї є розрядка до 0% і зарядка до 100%. Щоб батарея прослужила якомога довше, потрібно не допускати повного заряджання і заповнювати енергію при 10-20%. Але заряджати до 100% теж не можна – це швидко призведе до деградації акумулятора. Тому заряджати потрібно до 80-90%.

Також експерт розповів, що вимкнення Wi-Fi, Bluetooth, GPS не особливо впливає на розрядку, якщо ці функції не використовуються активно або у фоновому режимі.

Він назвав міфом шкоду для батареї від використання швидкої зарядки. Але попередив про необхідність використання тільки комплектних або сертифікованих і протестованих адаптерів. За словами фахівця, неоригінальні зарядні пристрої можуть спровокувати швидке зношування батареї або навіть коротке замикання.

“Якщо батарея на телефоні почала розряджатися занадто сильно, необхідно перевірити, чи не використовується якийсь додаток у фоновому режимі. Також можна знизити яскравість екрана або вибрати спеціальний режим у налаштуваннях дисплея”, – пояснив експерт.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: