Названо 10 способів: як захистити телефон від стеження

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Крадіжка особистої інформації та відстеження місця розташування людини за гаджетом, що носиться, сьогодні відбувається повсюдно. Щоб почуватися в безпеці, користуйтеся функціями смартфона, якими забезпечується повний захист від стеження.

Реклама

Вимкнення пристрою

Цей метод є найбільш радикальним рішенням, яке чудово підійде для тих випадків, які вимагають абсолютної конфіденційності.

Активація режиму “У літаку”

Ця опція автоматично вимикає такі функції гаджета, як підключення до мережі Інтернет, а також дзвінки та повідомлення. Це істотно ускладнить зловмисниками активне відстеження телефону за основними каналами.

Вимкнення GPS

Деактивація цього функціоналу дає змогу запобігти стеженню за допомогою різноманітних шкідливих додатків, що істотно підвищує можливість зберегти конфіденційність.

Застосування VPN

Таке рішення дає змогу захиститися від стеження як хакерів, так і спеціалізованих служб, які втрачають можливість точно визначити вашу активність і позиціонування.

Використання безпечного пошуковика

Подібні пошукові системи, наприклад DuckDuckGo, ідеально підійдуть для роботи в інтернеті, оскільки не відстежують і не зберігають історію пошуку. Іншими словами, всі ваші дії не будуть записані для аналізу, а запити не зможуть бути персоналізовані.

Перевірка дозволів додатків

Досить багато додатків подають запити на дозволи, які нерідко несуть загрозу. Такі дозволи слід скасувати, якщо вони не є критично важливими для функціонування необхідних додатків.

Оновлення ОС

Апдейт “операційки” дає змогу підвищити захищеність портативного гаджета від більшості вразливостей, відомих розробнику. Оновлення ОС часто містять найсвіжіші виправлення, за допомогою яких усуваються помилки і баги в системі безпеки.

Встановлення перевірених додатків

Завантажувати будь-яке ПЗ на телефон потрібно лише з надійних, краще офіційних, джерел. Такими є фірмові магазини і великі сайти з бездоганною репутацією. Це в рази зменшує ризик встановлення стеження.

Блокування персоналізації реклами

Вимкнення цієї функції здійснюється в налаштуваннях телефону. У підсумку всілякі компанії не можуть збирати інформацію про ваші дії в інтернеті. Крім того, цей крок сильно обмежить обсяг персональних даних, використовуваних для цільової реклами.

Відмова від громадського Wi-Fi

Загальнодоступні бездротові мережі не гарантують жодної безпеки, а тому часто використовуються хакерами, зокрема, для перехоплення персональних даних.

Тепер ви багато знаєте про те, як захистити телефон від стеження і прослуховування, і будете в безпеці.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Митник Михайло
Митник Михайлоhttp://itechua.com/
Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: