Названо 6 ознак того, що вам час замінити смартфон

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: 2 хв.

Коли ви купуєте новий Android-смартфон, він працює просто чудово. Але з часом ви можете почати помічати, що ваш мобільний гаджет, як то кажуть, «вже не той, що був раніше». Звичайно, при невеликих підгальмовуваннях та вильотах (від яких не застраховані навіть флагманські пристрої) бігти за новим смартфоном не потрібно. Але якщо таких ознак накопичилося кілька штук, то про заміну смартфона все-таки варто задуматися. Отже, давайте розбиратися, коли ж настав час міняти старий смартфон на новий.

Реклама

1. АКУМУЛЯТОР ШВИДКО РОЗРЯДЖАЄТЬСЯ

В цілому, якщо ваш акумулятор почав швидко розряджатися, його завжди можна замінити. До того ж є способи збільшити термін служби батареї смартфона на Android, про що ми вам вже розповідали. Але варто розуміти, що скорочення терміну служби батареї не завжди пов’язане зі зниженням її ємності. Старі смартфони часто грішать поломками, пов’язаними з контролером живлення, який навіть нову батарею дуже швидко перетворить на гарбуз. Тож у разі неполадок з акумулятором не зайвим буде провести діагностику в авторизованому сервісному центрі.

2. ПРОГРАМИ ЗАВАНТАЖУЮТЬСЯ НАДТО ПОВІЛЬНО

Напевно, власники не найсучасніших гаджетів не раз помічали, що деякі додатки вантажаться невиправдано довго. Та й самі, начебто, звичайні програми, які раніше працювали без нарікань, зараз змушують вас почекати. У деяких випадках уповільнення роботи смартфона пов’язане з вірусами та іншим небажаним програмним забезпеченням. Але переважно все куди прозаїчніше: ваш смартфон просто вже «не тягне» сучасні програми.

3. НОВІ ПРОГРАМИ НЕ ПРАЦЮЮТЬ НА ВАШОМУ ПРИСТРОЇ

На жаль, ви можете виявити, що нові програми (або навіть деякі оновлені старі версії) відмовляються працювати на вашому смартфоні. Здебільшого це стосується ігор, які вимагають онлайн-з’єднання або додатків для роботи з віртуальною або доповненою реальністю. Але є й яскравіші приклади. Наприклад, популярні месенджери на кшталт WhatsApp чи Viber на деяких старих смартфонах вже не запустити, оскільки нових версій під ці пристрої немає, а старі версії не підтримуються.

4. ПРОГРАМИ ЧАСТО ВИЛІТАЮТЬ І ЗАВИСАЮТЬ

Android-смартфони, як і програми для них, не ідеальні. І в будь-якому продукті може бути програмна чи апаратна помилка. Тому через пару вильотів та зависань переживати не варто. Однак якщо програми із завидною регулярністю «вивалюються» на головний екран, а то й зовсім підвішують ваш пристрій, то це явна ознака того, що смартфон уже відслужив своє.

5. НЕЯКІСНА КАМЕРА

В епоху повального розповсюдження селфі мати високоякісну камеру на смартфоні вкрай важливо для великої кількості користувачів. Але навіть якщо ви не дуже любите фотографувати себе і робите знімки того, що вас оточує, хороша камера вам не зашкодить. Як ви здогадуєтеся, у старих пристроях та модуль камери буде відповідний. Отже, якщо якість фото для вас має значення, подумайте про заміну смартфона. А чи важлива для вас якість знімків? Напишіть про це у нашому чаті у Телеграм.

6. ПОШКОДЖЕННЯ АБО ЗНОС ТЕЛЕФОНУ

Розбитий екран, непрацююча кнопка або корпус, що тріснув — все це можна замінити. Але найчастіше компоненти (як і робота з їх заміни) можуть вилитися вам у кругленьку суму. З іншого боку тут знову ж таки все індивідуально. Якщо ваш смартфон працює як годинник, але екран наказав довго жити, то міняти весь гаджет недоцільно. А от якщо до всіх перерахованих вище проблем додалася ще й ця, задумайтеся: а може, це знак того, що час змінити пристрій?

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Скарбик Павло
Скарбик Павло
Закінчив Тернопільський національний технічний університет, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Також захоплююся спортом а саме баскетболом і активним відпочинком на свіжому повітрі. Головний редактор iTechua.com.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: