5 головних причин, через які швидко розряджається телефон

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повністю заряджений смартфон у середньому може активно використовуватися протягом 6-10 годин. Якщо пристрій розряджається набагато раніше, потрібно знайти проблему.

Старий або зіпсований акумулятор

Що довше використовується телефон, то швидше з часом почне сідати батарея. Через 3-4 роки термін придатності акумулятора добіжить кінця, і телефон почне зазнавати труднощів у роботі: швидко розряджатися, заряджатися не повністю, неправильно показувати рівень заряду, вимикатися через це в невідповідний момент.

Коли батарея починає поводитися подібним чином, необхідно провести діагностику пристрою в сервісному центрі. Якщо побоювання підтвердяться, акумулятор доведеться замінити на новий.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Акумулятор може прийти в непридатність набагато раніше (через 1-2 роки) через такі причини:

  • Телефон часто падав.
  • Всередину пристрою потрапила вода.
  • Смартфон часто використовувався на морозі.

Енергоємні додатки

Найчастіше смартфон сідає швидше з очевидної причини – використовувані додатки витрачають велику кількість заряду. До енергоємних застосунків належать ігри, відеохостинги (YouTube, RuTube тощо), плеєри (на сайтах, у застосунках і вбудовані), а також деякі соціальні мережі (Facebook, Instagram тощо).

Щоб перевірити, скільки заряду батареї витрачає той чи інший застосунок, необхідно зайти в налаштування батареї телефону і знайти розділ з інформацією про витрату заряду батареї. Тут можна дізнатися, скільки часу смартфон працює з моменту останньої зарядки, і скільки ще зможе пропрацювати (в середньому).

Велика кількість повідомлень

Якщо смартфон протягом дня отримує всілякі повідомлення, він розрядиться набагато швидше. Ситуація ускладнюється, якщо повідомлення супроводжуються вібрацією і звуковим сповіщенням, які також витрачають енергію.

Щоб заощадити заряд, необхідно відключити в налаштуваннях непотрібні повідомлення, які без потреби завантажують роботу пристрою.

Фонові додатки

Багато додатків хоч і не використовуються безпосередньо, але продовжують працювати у фоновому режимі: оновлюють дані, відстежують місце розташування, отримують повідомлення. Усі ці дії змушують батарею телефону сідати в рази швидше.

Щоб дізнатися, які додатки працюють у фоновому режимі і витрачають заряд батареї, необхідно знайти відповідний розділ у налаштуваннях телефону. Зазвичай він міститься в додаткових налаштуваннях або в налаштуваннях застосунків, але детальніші інструкції залежать від моделі телефона.

Важливо! Вимикати варто тільки ті додатки, які використовуються нечасто. Якщо доступ до додатка потрібен постійно (наприклад, до месенджера), виключати його з фонових процесів не можна.

Постійно увімкнений мобільний інтернет

Якщо не відключати інтернет (особливо 4G), телефон розряджатиметься значно швидше.

Смартфон регулярно “звертається” до месенджерів, поштових клієнтів та інших додатків, яким для роботи потрібен інтернет. Щоб цьому запобігти, потрібно за можливості відключати мобільний інтернет.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.