Чому ваш смартфон повільно заряджається

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Повільна зарядка – завжди неприємно. Однак це зовсім не означає, що телефон зіпсувався. Деякі причини можна легко виявити й усунути. Тож не поспішайте одразу відвідувати сервісний центр.

Несправний кабель або адаптер

Найпростіше, що відразу варто перевірити – кабель. Це, звісно, малоймовірно, але, тим не менш, кабель може бути пошкоджений. Їх часто скручують, кидають де доведеться і недбало відключають від пристрою. Усе це може вплинути на працездатність.

Те ж саме стосується і самого зарядного адаптера. Це хоч і досить простий, але все ж таки електронний пристрій, тому схильний до поломок. Особливо таких підступів варто очікувати від неоригінальних адаптерів.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Не підходить зарядка

Якщо ваша штатна зарядка зламалася і ви використовуєте аналогічну від стороннього виробника, то в цьому і може полягати причина. Річ у тім, що кожен адаптер або блок живлення має певні характеристики. Вони мають бути вказані на самому адаптері. Потрібно шукати параметр “Вихідний струм”, що ще може позначатися як Output. Зазначено два значення, наприклад, 5 вольт і 2 ампера.

Для сучасних смартфонів з ємними батареями, як правило, потрібно 2-3 ампера. Старіші адаптери можуть видавати всього 1 ампер або навіть менше, що, звісно, буде мало для гаджета.

Засмітився порт

Як і у випадку з кабелем, порт смартфона теж може впливати на швидкість зарядки. Уважно огляньте внутрішню частину порту. Якщо там є пил або сторонні предмети, то це може перешкоджати контакту. Прочистіть порт. Робити це потрібно акуратно, щоб нічого не пошкодити.

Несправний акумулятор

Якщо у вашій моделі знімний акумулятор, то відкрийте корпус і огляньте його. Зазвичай несправну батарею роздуває, тому ви одразу зможете визначити, чи в цьому причина. На жаль, останнім часом виробники все частіше роблять смартфони з незнімною батареєю. Проте огляньте задню частину смартфона. Якщо корпус деформувався, то варто задуматися про заміну акумулятора.

Вимкніть телефон

Спробуйте зарядити телефон у вимкненому стані. Можливо, будь-які додатки активно використовують батарею, тому й заряджається він повільніше. З цієї ж причини не варто користуватися телефоном під час заряджання, особливо якщо адаптер видає менше ампер, ніж потрібно. У такому разі смартфон не те що не зарядиться, він, навіть будучи підключеним до розетки, втрачатиме заряд акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.