Чим можна почистити екран смартфона: поради експертів

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Розповідаємо про найпопулярніші способи очищення екрану. І про найшкідливіших теж.

Як часто потрібно протирати смартфон

Ми практично не випускаємо смартфони із рук. На поверхні збирається шкірне сало і піт – улюблене харчування мікробів. А за рахунок того, що чіпаємо телефон ми дуже часто і кладемо його на різні поверхні в громадських місцях, до старих мікроорганізмів регулярно підселяються нові.

Мікроби небезпечні для здоров’я, а бруд та розлучення на екрані роблять смартфон непривабливим. Важливо стежити за чистотою телефону: протирати його повністю хоча б раз на тиждень, а екран бажано щодня.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Але треба робити це правильно: сильно терти не можна — покриття може зіпсуватися і бруднитися від цього ще більше. І не варто протирати екран усіма засобами поспіль — наприклад, спиртом точно не можна.

Чим можна протирати і чим не можна

Екран можна протирати спеціальними засобами

Наприклад, спреї та вологі серветки для електроніки. У їх складі — спеціально підготовлена ​​вода та активні очисні компоненти, які легко видаляють жир, пил та інші забруднення.

Можна скористатися серветками із мікрофібри. Вони вбирають вологу, знежирюють екран та видаляють відбитки пальців.

Ще є безворсові серветки – для окулярів та дисплеїв. Вони чудово полірують екрани.

А підручними засобами очищати смартфони не варто

Звичайними паперовими серветками протирати екран смартфона не можна – жорсткий папір подряпає покриття, а м’який залишить ворсинки.

Засобами для миття посуду чистити смартфон теж не варто. У гелях містяться агресивні речовини, які роз’їдають поверхню екранів, а порошки просто подряпають покриття.

Спирт, перекис водню та оцет для смартфонів теж не підійдуть: вони пошкодять олеофобне покриття, через що екран притягатиме бруд ще швидше, ніж раніше.

Відомо багато інших способів очищення екрану в домашніх умовах: олія, харчова сода і навіть дитячий тальк. Але від масла залишиться жирний шар на телефоні, якого не так просто позбутися. А від соди та тальку можуть з’явитися крихітні подряпини на дисплеї.

Як чистити: покрокова інструкція

Кожен засіб має свою інструкцію, але в цілому процедура приблизно однакова. Отже, ось що потрібно зробити, щоб почистити екран смартфона:

  1. Вимкніть телефон від заряджання . І заблокуйте його – на чорному екрані плями краще видно, прибрати їх буде простіше. А щоб засіб випадково не потрапив до роз’ємів, можна акуратно заклеїти їх скотчем.
  2. Протріть екран м’якою сухою тканиною , щоб скинути пил і різні дрібні частинки. Якщо цього не зробити, вони можуть залишити подряпини.
  3. Якщо використовуєте спрей, нанесіть його на безворсову серветку або серветку з мікрофібри . Досить буквально двох натискань на розпилювач. Важливо: спрей наносите саме на серветку, а не на екран.
    Якщо віддаєте перевагу вже просоченим очищаючим розчином вологі серветки, то просто дістаньте одну з упаковки. Не забудьте потім добре закрити клапан, інакше серветки висохнуть.
  4. Плавними рухами протріть екран. Не тисніть занадто сильно. Коли екран стане чистим, цією серветкою можна протерти весь корпус.
  5. Візьміть суху серветку – все ту ж безворсову або з мікрофібри і видаліть розлучення, що залишилися, і відполіруйте екран.
  6. Відмінно, тепер ваш смартфон чудовий . Як і ви ♡

Якщо дотримуватися простих правил догляду за технікою, вона прослужить набагато довше. За екранами потрібно стежити особливо ретельно, адже навіть дрібні подряпини та плями можуть зіпсувати якість зображення.

А ще чистота гаджета, яким ми користуємося щодня, корисна для здоров’я: так хвороботворні мікроби не збираються на поверхні смартфона і не потрапляють з нього на руки та обличчя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.