Як правильно висушити намоклий порт смартфона

ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ

Час читання: < 1 хв.

Смартфони – наші найвірніші друзі по життю. Ми ходимо по магазинах, в кіно, на прогулянки, разом спимо, разом ходимо в туалет. І навіть приймаємо разом ванну. Однак у ванній кімнаті смартфони часто намокають, і якщо екран можна витерти, і нічого не станеться, то якщо вода потрапить у зарядний порт смартфона, ваш кишеньковий друг може “здригнутися”.

Реклама

Якщо ваш смартфон впав у воду, важливо діяти швидко, щоб запобігти пошкодженню пристрою. По-перше, вимкніть телефон і вийміть акумулятор (якщо це можливо). Потім обережно струсіть мобільний телефон протягом декількох секунд, щоб видалити надлишки води. Потім протріть зарядний порт і всі інші отвори ватним тампоном або м’якою тканиною.

Не сушіть мобільний телефон феном або стисненим повітрям. Вони можуть пошкодити внутрішні компоненти та розплавити друковані плати. Також не підключайте зарядний пристрій, доки телефон повністю не висохне.

Щоб прискорити процес сушіння, покладіть мобільний телефон на бік у тепле, добре провітрюване місце. Ви також можете використовувати силікагель, який добре вбирає вологу.

Якщо ваш мобільний телефон не вмикається після падіння у воду, не намагайтеся полагодити його самостійно. Віднесіть його в сервісний центр.

Додаткові поради:

  • Якщо ви використовуєте чохол для телефону, зніміть його перед тим, як розпочати сушіння.
  • Якщо вода потрапила на екран телефону, не натискаючи на екран, акуратно протріть його. Або просто дайте йому висохнути природним чином.
  • Якщо ви не впевнені, як правильно висушити телефон, зверніться за допомогою до фахівця. Це необхідно зробити, якщо пристрій стало погано працювати.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Реклама

Вас також можуть зацікавити новини:

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

Лужна Софія
Лужна Софія
Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.

СВІЖІ НОВИНИ

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: