Як зарядити смартфон від іншого смартфона

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Більшість людей знають, що зарядити телефон можна від розетки, павербанка, ноутбука, акумулятора або зарядної станції. Однак не всі здогадуються, що смартфон можна зарядити також від іншого смартфона.

Для цього обидва пристрої повинні підтримувати функцію OTG (On-the-go), яка дозволяє підключати до смартфонів різні пристрої та аксесуари. В цей час багато смартфонів підтримують цю технологію.

Щоб перевірити, чи підтримує ваш смартфон функцію OTG, можна скористатися програмою USB OTG Checker. Після його запуску на екрані з’явиться галочка, або хрестик, залежно від того, чи підтримується функція, чи ні.

Щоб зарядити телефон від іншого телефону, виконайте такі дії:

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ
  1. Підключіть кабель OTG до порту USB-C або Micro-USB пристрою, що роздає сигнал.
  2. Підключіть інший кінець кабелю OTG до зарядного кабелю телефону, який потрібно зарядити.
  3. Заряджання розпочнеться автоматично.

Важливо, що заряджання телефону від іншого буде відбуватися дуже повільно. Це пов’язано з тим, що використовується лише один порт USB.

Таким чином, зарядити телефон від іншого телефону можна лише в екстреній ситуації, коли іншого способу заряджання немає.

Заряджання від бездротової зарядки

Якщо обидва смартфони підтримують бездротову зарядку, зарядити один телефон від іншого можна і за допомогою цієї технології. Для цього необхідно ввімкнути реверсивний режим на пристрої, що роздає.

Назва цієї функції може відрізнятися залежно від виробника смартфона. Наприклад, на смартфонах Samsung вона називається “Бездротова зарядка інших пристроїв”, а на смартфонах Huawei – “Зворотна бездротова зарядка”.

Після ввімкнення реверсивного режиму необхідно покласти телефон, який необхідно зарядити, на задню панель пристрою, що роздає. Заряджання розпочнеться автоматично.

Швидкість заряджання при цьому буде також невисокою, як і заряджання через кабель OTG. Це з тим, що бездротова зарядка менш ефективної, ніж дротова.

Недоліки заряджання телефону від іншого телефону

Крім повільної зарядки, цей спосіб має ще один недолік – велика витрата батареї. Тобто телефон, що роздає, втратить близько 15-20%, а інший зарядиться лише на 5-10%.

Тому використовувати цей спосіб слід лише в екстрених ситуаціях, коли іншого способу заряджання немає.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.