На якому рівні має бути заряд смартфона перед тим, як ставити його на підзарядку

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Мобільні телефони з літій-іонними акумуляторами вже давно стали невід’ємною частиною нашого життя. Однак, незважаючи на їх широке розповсюдження, багато користувачів не знають, як правильно їх заряджати, щоб продовжити термін служби акумулятора.

Один з найшкідливіших міфів про зарядку мобільних телефонів полягає в тому, що їх потрібно розрядити до 0% перед тим, як підключати до зарядного пристрою. Насправді це неправда. Повна розрядка акумулятора призведе до його швидшого розрядження.

Найкращий спосіб продовжити термін служби акумулятора – підтримувати його заряд у межах 20-80%. Це означає, що батарею потрібно регулярно заряджати, навіть якщо вона ще не повністю розряджена.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Ось кілька порад, які допоможуть вам правильно заряджати мобільний телефон:

  • Не допускайте повного розряду акумулятора. Якщо ви бачите, що рівень заряду наближається до 20%, підключіть телефон до зарядного пристрою.
  • Не залишайте телефон підключеним до зарядного пристрою на ніч. Як тільки акумулятор зарядиться до 80%, від’єднайте його від мережі.
  • Не використовуйте телефон під час заряджання. Це може призвести до перегріву акумулятора та його пошкодження.
  • Уникайте екстремальних температур. Низькі та високі температури можуть скоротити термін служби акумулятора.

Дотримуючись цих простих порад, ви зможете продовжити термін служби акумулятора вашого мобільного телефону і заощадити гроші на покупку нового пристрою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Закінчив ТНТУ, почав писати про IT у 2015 році. Люблю розповідати про iPhone і Mac, нові медіа, автомобілі, їжу, гаджети розумного будинку і роблю огляди. Головний редактор iTechua.com. Дякую, що читаєте нас. Є питання, пропозиція або щось цікаве? Пишіть на skarbykdj@gmail.com