Як прискорити зарядку смартфона або іншого гаджета

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Швидкість заряджання смартфона залежить від кількох факторів, зокрема від потужності зарядного пристрою, температури навколишнього середовища та стану акумулятора. Однак є кілька простих порад, які допоможуть прискорити швидкість заряджання вашого смартфона і продовжити термін служби акумулятора.

Використовуйте швидкий зарядний пристрій

Швидкі зарядні пристрої забезпечують більшу потужність, ніж стандартні зарядні пристрої, і можуть заряджати смартфони швидше. Швидкі зарядні пристрої доступні в більшості магазинів електроніки.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Вимикайте непотрібні функції

Програми та служби, що працюють у фоновому режимі, споживають заряд акумулятора, навіть якщо не використовуються. Перед заряджанням смартфона вимкніть непотрібні функції, такі як Bluetooth, Wi-Fi і 4G.

Покладіть смартфон у прохолодне місце

Температура навколишнього середовища також впливає на швидкість заряджання смартфона. Чим нижча температура, тим повільніше відбувається процес заряджання. Помістіть смартфон у прохолодне місце, наприклад, у тінь або в приміщення з кондиціонером.

Не використовуйте смартфон під час заряджання

Використання смартфона під час заряджання уповільнює процес заряджання. Це пов’язано з тим, що смартфон використовує додаткову енергію для запуску програм і функцій.

Заряджайте смартфони до 80%

Літій-іонні акумулятори, що використовуються в сучасних смартфонах, найкраще працюють, коли рівень заряду становить від 20% до 80%. Заряджання смартфонів до 100% може скоротити термін їхньої служби.

Використовуйте оригінальний зарядний пристрій

Оригінальний зарядний пристрій, що постачається разом зі смартфоном, забезпечує оптимальну швидкість заряджання та захищає акумулятор. Не використовуйте неоригінальні зарядні пристрої, оскільки вони можуть пошкодити акумулятор.

Уникайте бездротового заряджання

Бездротова зарядка повільніша за дротову. Воно також може бути менш ефективним за низьких температур.

Регулярно калібруйте акумулятор

Калібрування акумулятора може допомогти відновити його максимальну ємність. Для калібрування повністю розрядіть акумулятор і зарядіть його до 100%.

Дотримання цих порад допоможе швидше заряджати смартфон і продовжити час роботи акумулятора.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.