Чому телефон так швидко розряджається і як це виправити

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Старий акумулятор 

Акумулятори смартфонів мають свій термін придатності. У середньому батареї судилося жити 2-3 роки активної експлуатації, після чого вона починає старіти: телефон швидко сідає на холоді, повний заряд не тримається і добу, а корпус поступово набухає. Якщо ви не планували купувати новий смартфон, віднесіть у сервіс старий та попросіть замінити батарею. 

Вібрація 

Режим вібрації в безшумному режимі витрачає більше енергії, аніж звичайна мелодія дзвінка. Змініть налаштування, щоб смартфон перестав вібрувати під час набору тексту або при отриманні повідомлень про повідомлення. Так батарея буде розряджатися повільніше. 

Зайві функції 

Відключайте функції Bluetooth, GPS, Wi-Fi, AirDrop, мобільного інтернету, якщо вони не потребують. Коли все активовано і відразу, скорочується термін автономної роботи гаджета. 

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Надлишок повідомлень 

Чим більше повідомлень з різних програм приходить на ваш телефон, тим більше витрачається батарея. До речі, зарядка витрачається не лише через це: ми постійно перевіряємо екран, реагуючи на кожний звук. Згодом звичка стає згубною для акумулятора. 

Фонові програми

Фонові програми, такі як VPN, антивірус або трекер здоров’я, не перестають працювати, навіть коли ви блокуєте телефон, а отже, впливають на продуктивність. Перейдіть до налаштувань, у розділі «Акумулятор» (iOS) або «Батарея» (Android), та спробуйте оптимізувати фонову активність. 

Відстеження геопозиції

Постійний моніторинг геопозиції потребує великих витрат батареї. Забороніть програмам відстежувати ваше місцезнаходження — це допоможе заощадити заряд. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.