Як заощадити заряд батареї смартфона: декілька порад

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Напевно, всім знайома ситуація, коли після закінчення певного періоду експлуатації телефону, помічаєте, що ємність зарядки зменшується.

Безвихідних ситуацій немає. Ділимося порадою експерта у сфері ІТ-технологій👇

Отже, щоб смартфон споживав менше енергії, варто вимкнути деякі його функції.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Що це означає?

ІТ-експерт: Якщо телефон новий, витрата енергії незначний, але він стає помітним через рік-два, коли акумулятор підсідає, втрачає свою ємність. Тоді можна спробувати відключити деякі функції.

✅ Наприклад, системний сервіс друку. Це налаштування постійно шукає принтери, щоб швидко було роздрукувати необхідний документ. Раніше її потрібно було включати самостійно, потім розробники вирішили, що вона має бути включена за умовчанням.

✅ Також є налаштування, яке активно шукає точки доступу до Wi-Fi, часто оновлюється, за рахунок цього постійно працює бездротовий модуль зв’язку. Енергію вона витрачає.

✅ Крім того, варто звернути увагу на автозапуск програм.

“У багатьох програм є функція автозапуску: коли вмикається телефон, вони запускаються і передають якісь дані. Найчастіше це потрібно тільки розробникам, щоб звіряти метрики. З точки зору користувачів, автозапуск просто витрачає заряд марно. Якщо у вас включений вібровідгук, і ви постійно друкуєте, то якась частина заряду теж витрачається.

Скільки енергії можна заощадити за рахунок вимкнення непотрібних функцій пристрою.

“Звичайно, все залежить від ємності акумулятора, але в середньому на умовно дворічному телефоні можна заощадити до 10% заряду в день, якщо відключити все зайве. Якщо ємність акумулятора вже сильно підсіла, доцільно також використовувати режим економії заряду, який вимикає непотрібні фонові .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.