Як швидко зарядити телефон або планшет: 8 простих, але дієвих порад

Жодної магії, але результат тебе вразить! Зібрали перевірені поради, як швидко зарядити телефон або планшет на базі Android або iOS, якщо батарея почервоніла, а часу в обріз.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Уявіть: ви йдете за 20 хвилин з дому, а батарея телефону майже розряджена. Ми поділимося основними порадами, як можна швидко зарядити акумулятор телефону та іншої техніки. Також розглянемо, чи можна заряджати телефон швидкою зарядкою та наскільки це шкідливо.

Використовуйте якісний та потужний зарядний пристрій

Дивно, але зарядні пристрої для більшої техніки швидше заряджають телефони, ніж комплектні зарядники. Наприклад, якщо ви не знаєте, як швидко зарядити телефон iPhone, використовуйте зарядний пристрій для iPad.

Цей лайфхак працює і зі смартфонами на Android. Також відмовтеся від китайських аналогів зарядників, які коштують набагато дешевше. Може вони дають можливість швидко зарядити телефон до 100 відсотків, але також знають, як скоротити термін служби його батареї. Вони не тільки повільніше підвищують заряд, а й псують телефони та планшети.

До того ж, такі моделі швидше ламаються, ніж зарядні пристрої від офіційних брендів. Замість швидкого заряджання телефону є ризик залишитися без гаджета.

Переведіть пристрій в авіарежим

Як швидко зарядити телефон або планшет на Андроїд або iOS? Простий лайфхак: увімкніть режим польоту, яким обладнано всі сучасні пристрої.

У середньому в авіарежимі техніка заряджається вдвічі швидше, ніж у звичайному режимі.

Ви зможете заощадити заряд, якщо немає можливості зарядити телефон, а потрібно залишатися на зв’язку.

Зніміть чохол

Особливо цей пункт актуальний, якщо йдеться про щільні гумові чохли. Через них батарея пристрою нагрівається, що уповільнює процес. Справа в тому, що смартфони працюють на літій-іонних акумуляторах, які мають тривалий термін служби, якщо не відбувається перегрівання. Як тільки виникла потреба дуже швидко зарядити телефон, потрібно вчинити так:

  • Звільнити пристрій від чохла, з якого б він не був матеріалу. Заряджання швидко заряджає телефон, якщо на ньому немає нічого зайвого.
  • Покласти телефон або планшет у прохолодне місце, поки він заряджається. Наприклад, підвіконня поруч із відкритим вікном — те, що потрібно. У результаті вам вдасться вбити двох зайців: швидко зарядити телефон за 5 хвилин і якнайшвидше побігти на роботу або побачення.

Фахівці кажуть, що для подібної техніки є комфортними 15 градусів тепла. Влітку дотримуватися цієї позначки особливо складно. Тому хоча б на час заряджання варто звільняти пристрій від чохла.

Не заряджайте пристрій від портів USB на комп’ютері

Чи можна швидко зарядити телефон від комп’ютера чи USB-порту автомобіля? Точно робити це не варто. Отже, це правило зі списку, як робити не слід. Пристрої заряджатимуться, але дуже повільно. Навіть комп’ютери та ноутбуки останньої версії не мають достатньо потужного USB-порту, щоб гарантувати швидкий заряд. Краще віддайте перевагу традиційному зарядному пристрої та розетці, якщо ви поспішайте.

Не користуйтеся пристроєм під час заряджання

Очевидно, що це правда. Спробувати швидко зарядити телефон Хонор або будь-яку іншу модель можна лише залишивши його на час у спокої.

  1. Не треба сидіти у соціальних мережах.
  2. Не бажано розмовляти чи переписуватись телефоном.
  3. Не гортати новини під час заряджання та не фотографувати.
Ігнорування цих порад явно позначиться на швидкості. Так пристрій заряджається дуже повільно, тому що одночасно споживає дорогоцінну енергію. До того ж така напруга може негативно вплинути на батареї — вона може просто перегрітися. В результаті замість того, щоб заряджати телефон на Android або IOS швидше, доведеться думати, як і де його ремонтувати.

Увімкніть енергозберігаючий режим

Як швидко зарядити телефон за 10 хвилин? Увімкни нову вбудовану технологію заряджання – Qualcomm Quick Charge 2.0. Вона доступна на деяких телефонах та планшетах на базі Android з використанням певних процесорів Snapdragon.

Якщо у вас, наприклад, телефон Galaxy S6, функція допоможе повністю зарядити його майже за годину. Навіть заряджання на 5–10 хвилин значно підвищить рівень енергії. Телефони та планшети Apple мають схожу функцію – «режим енергозбереження» у розділі «Акумулятор». Так можна швидко заряджати телефон в залежності від того, як сильно ти поспішаєш і скільки в тебе часу.

Візьміть із собою портативний акумулятор

Звичайно, портативний акумулятор не зарядить швидше за телефон або планшет, але ти зможеш підстрахуватися, якщо не встигла зарядити пристрій до достатнього рівня. Пауербанк швидше допомагає відповісти на запитання, як швидко зарядити телефон без його заряджання. Тільки пам’ятайте: для підключення техніки до переносної батареї знадобиться кабель USB.

Скористайтеся функцією швидкого заряджання

Щороку популярні марки техніки винаходять додаткові функції для простої роботи з телефоном або планшетом. Якщо майже 20 років тому можна було зарядити телефон і не стежити за цим тиждень, то сьогодні все інакше. Щодня ми змушені дбати, як швидко зарядити свій телефон Samsung, Нокіа та моделі інших брендів. Тільки до достатньо зарядженої батареї можна підключити бездротові навушники, щоб з комфортом розмовляти чи слухати музику. 

Серед характеристик сучасних моделей можна знайти пункт, як зарядити телефон швидкою зарядкою. У звичайної зарядки потужність 5-10 Вт. Але світові бренди випускають гаджети з технологією зарядки потужністю 50 Вт. Як це працює?

  1. Швидкою зарядкою зарядити звичайний телефон можна на 70 відсотків упродовж перших 15 хвилин.
  2. Потім напруга менша, відповідно падає і потужність. Після цього зарядка нічим не відрізняється від тієї, що йшла з технікою в комплекті. Це не прийом. Якщо потужність залишиться сильною, батарея пошкодиться. Тому заряджати телефон швидкою зарядкою можна, але обережно.
  3. Акумулятор зношується швидше через надмірне навантаження та перегрівання. Хоча виробники запевняють, що враховували це під час розробки нових пристроїв, це неминуче. Як тільки помітила, що смартфон гарячий під час заряджання, краще заряджати телефон швидкою зарядкою рідше. Наприклад, періодично використовувати нормальну зарядку.

Якщо ви знайшли орфографічну помилку, будь ласка, повідомте нас, виділивши цей текст і торкнувшись вибраного тексту.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.