Як захистити свої персональні дані в інтернеті: добірка корисних порад від поліції

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Українська поліція оприлюднила рекомендації, як захиститися від онлайн-загроз.

Щоб захистити свої персональні дані під час користування інтернетом, варто пам’ятати кілька важливих правил, які 8 листопада оприлюднила Патрульна поліція України

Не передавайте персональні дані третім особам через інтернет, оскільки вони можуть потрапити до рук зловмисників.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Веб-сайти та додатки розробників повинні містити політику конфіденційності. Знайдіть час, щоб прочитати політику конфіденційності перед тим, як зайти на ресурс або встановити додаток на свій пристрій.

Якщо в ній чітко не вказано, з якою метою збираються персональні дані та як вони обробляються, ми рекомендуємо вам не відвідувати і не встановлювати додаток.

Регулярно змінюйте паролі до банківського рахунку, соціальних мереж та електронної пошти.

Якщо вам телефонує працівник банку і просить назвати пароль до вашої картки або іншу конфіденційну інформацію, не повідомляйте її.

Це повинні знати тільки ви

Сучасні та безпечні сайти повинні надавати відвідувачам можливість відмовитися від обробки даних. В іншому разі ними краще не користуватися.

Будьте пильними, не дайте себе ошукати

У разі підозри на шахрайство потрібно одразу звертатися по допомогу за номером 112.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

ДЖЕРЕЛОМЕТА

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Глибокі знання та досвід Софії у сфері технічної підтримки зробили її надійним помічником у вирішенні проблем, а пристрасть до технологій спонукала її ділитися своїми знаннями з іншими за допомогою свого контенту. Як людина, яка щодня працює над усуненням проблем і навчає своїх користувачів користуватися всіма доступними інструментами, маючи лише обліковий запис Google, її висвітлення новин, як правило, зосереджене на наданні читачам більш зручної для користувача точки зору та деяких менш відомих цікавинок на цю тему.