Чи може iPad замінити MacBook

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Можливості iPad дозволяють не тільки працювати з найрізноманітнішим контентом, але також, наприклад, редагувати відео та фото. Цей компактний гаджет можна вважати універсальним, оскільки він відрізняється гідною продуктивністю. Але чи зможе він стати повноцінною заміною легендарного MacBook?

Що краще – iPad чи Macbook? Переваги та недоліки планшета

Для роботи iPad легко позиціонується у будь-якому положенні. До планшета з процесором М1 або М2 за допомогою USB-C порту підключається додатковий монітор, а утиліта StageManager дає можливість керувати вікнами, як на ПК. Але чи цього достатньо?

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Проблема в тому, що StageManager не може похвалитися абсолютною досконалістю, але деякі проблеми виробник обіцяє виправити вже в наступному оновленні iPadOS17. Сьогодні ж із цим додатком працювати досить важко в силу його недостатньої гнучкості та універсальності.

Поліпшити роботу з “яблучним” планшетом дозволяє використання різноманітних аксесуарів. У цьому списку обов’язковими є:

  • чохол-книжка або спеціальна підставка, що дозволяє звільнити руки;
  • мишка та клавіатура, за допомогою яких у рази прискорюються робочі процеси;
  • перехідник для додаткових портів, що дозволяє використовувати SSD-накопичувач, заряджання, зовнішній дисплей і т.д.

Істотно розширять можливості iPad такі продукти компанії Apple, як Trackpad і MagicKeyboard, що максимально згладжують відмінності функціоналу планшета та лептопа.

Портативність iPad – це величезний плюс. Якщо порівнювати цей гаджет з Macbook Air, він більше підходить для віддаленої роботи, оскільки значно легше. а також має більшу автономність.

Дуже важливо наголосити на тому факті. що всі програми доступні на Macbook. можна використовувати і на планшеті, не помічаючи жодної різниці у продуктивності. У цьому контексті слід зазначити й низку обмежень для iPad. Наприклад, прокручування сторінок за допомогою миші на планшеті недостатньо плавна, яке екран повинен залишатися включеним при підключенні додаткового монітора.

З іншого боку, процесор М1 дозволяє редагувати відеоролики та фотографії з тим же комфортом, що і на Mac Book, хоч деяким користувачам потрібен час для звикання до особливостей роботи на гаджеті.

Повноцінна заміна

Якщо порівнювати обидва пристрої, можна констатувати, що iPad нічим не поступається Macbook у вирішенні повсякденних завдань. У цьому випадку планшет навіть більш зручний та універсальний. Якщо ж говорити про специфічні завдання, де потрібна більша продуктивність, то краще можливості Макбука. На ньому швидше можна здійснити, наприклад, якісний монтаж відео.

Очевидно, що вибір між iPad та Mac Book багато в чому залежатиме від найімовірніших сценаріїв експлуатації, а також потреб користувача. У цілому ж, багато хто вважає, що останні версії цих пристроїв цілком взаємозамінні, оскільки з аналогічними завданнями справляються практично з ідентичним успіхом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.