ТОП-6 головних міфів про навушники

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

В останні роки навушники стали незамінним аксесуаром, особливо якщо йдеться про бездротові моделі, які забезпечують більш високий рівень комфорту в порівнянні з дротовими екземплярами. І, незважаючи на високу популярність, навушники оточує безліч міфів. Один із головних міфів, який пов’язаний із безпекою бездротових навушників для здоров’я, ми вже розвіяли. А тепер настав момент обговорити інші міфи, пов’язані із навушниками.

Міф №1: будь-які навушники для будь-якого вуха

Насправді ні. Насправді, вуха кожної людини різні за розміром та формою. У цьому навушники випускаються однакового розміру. І в результаті виходить, що неможливо знайти пару навушників, яка підійде всім без винятку. У випадку з навушниками-вкладишами, багато моделей комплектуються змінними амбушюрами різних розмірів для комфортної посадки в будь-якому вусі. Що ж до накладних навушників, то їх «чашечки» зазвичай виготовляються з піни — матеріалу, який легко змінює свою структуру після тривалого використання. Після того, як ви проносите їх деякий час, вони природно пристосуються до форми вух і будуть ідеально сидіти.

Міф №2: чим ширший частотний діапазон, тим краща якість

Це також неправда. Як правило, в характеристиках навушників вказані найнижчі та найвищі частоти, на яких вони працюють. При цьому людський слух має діапазон частот від 20 Гц до 20 кГц, проте наші вуха є найбільш чутливими в діапазоні від 100 Гц до 10 кГц. Тому частота, що випромінюється навушниками в діапазоні від 100 Гц до 10 кГц, набагато важливіша, ніж те, що відбувається при частотах менше 20 Гц або більше 20 кГц.

ПРОДОВЖЕННЯ ПІСЛЯ РЕКЛАМИ

Міф №3: амбушюри навушників не можна чистити

Вважається, що навушники не можна очищати та їх амбушюри у міру забруднення необхідно замінити. Але це не правда. Синтетичний матеріал, з якого виготовлені амбушури для навушників, може вбирати запахи, які неможливо видалити з часом. Тим не менш, ви можете продовжити їхнє життя. Наприклад, перш ніж прибрати навушники після використання, протріть їх чистою тканиною або паперовим рушником.

Міф №4: тривале використання навушників призводить до зниження слуху

Так, тривале щоденне використання навушників може призвести до втрати слуху, але лише за певних обставин, наприклад, якщо слухати музику на максимальній гучності. До речі, багато людей носять навушники протягом тривалого часу через характер своєї роботи, але це не означає, що представники цих професій страждають від проблем зі слухом частіше, ніж інші.

Міф №5: найкращі навушники коштують дорого

Існує стереотип, що чим дорожче коштують навушники, тим краще їхнє звучання. Так, шанс отримати більш якісні навушники вище, якщо ви готові витратити на їхню покупку трохи більше. Але на ринку існує багато моделей, які коштують дешевше, але забезпечують таку ж якість звучання, як і дорожчі конкуренти. У цілому нині якість навушників визначається безліччю критеріїв, серед яких як якість звуку, а й зручність використання.

Міф №6: піт псує навушники

Справді, в деяких випадках попадання вологи в навушники може призвести до падіння гучності або зміни якості звучання. Однак після висихання навушники, як правило, знову працюють нормально Тому при звичайному повсякденному використанні або навіть у тренажерному залі малоймовірно, що користувач помітить будь-яку різницю як звук. Проте рекомендується протирати навушники після кожного використання тканиною або серветкою.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Підписуйтесь на нас в Google News, Facebook та TikTok 

РЕКЛАМА

Більшу частину свого дитинства Михайло провів, бавлячись із гаджетами та намагаючись з'ясувати, як вони працюють. Його захоплення технологіями призвело до того, що іграшкові роботи, радіокеровані машинки та навіть ігрові приставки часто розбирали на частини, які не підлягали ремонту. Якщо ви поставите йому провокаційне запитання на кшталт "Android чи iPhone?", ви отримаєте ретельний аналіз всіх "за" і "проти", а також есе на тисячу слів про те, як технології впливають на людство.